Znate onaj osećaj kada onako iz ljubaznosti, bez zadnje namere, upitate nekoga nešto, a to ispadne totalni promašaj i obrukate se za medalju? Ako vam se to nikada nije desilo, blago vama! Ipak, zlu ne trebalo, da ne bi došlo do toga, jezik za zube kada je reč o ovim stvarima. Bolje ćutati i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju!

– Vidite ženu, svu okruglu kako se gega i vas oblije neka radost i milina i sve onako nežne, trepćući od slatkoće, upitate: “Kada će beba?” U najboljem slučaju možete da dobijete torbu u glavu, ali pošto je nasilje zabranjeno, desiće se još gore – pocrvenećete od glave do pete i shvatiti da ste se obrukali i ponizili kao nikad u životu! Jer, žena uopšte nije trudna! Njen smrknuti pogled će vas ubiti, zato, nikada više nikome ne postavljajte to pitanje! Što je sigurno – sigurno je!

– Pitanje koliko ko zarađuje ne može da se meri sa ovim prvim, ali ipak je bolje da i njega izbegavate. Nekulturno je, a i može da se desi da vam neko tako odbrusi, ukoliko ne želi o tome da priča, da će vas biti sramota. Gledajte u svoj džep, za ostale vas baš briga.

– “Jao raskinuli ste! Pa šta se desilo?!”, da, da, sigurno ste htele da ispadnete brižne i dobre, možda i da pomognete, ali, neka! Zaobiđite ovo pitanje. Ako je vašoj drugarici ili poznanici potrebna pomoć, obratiće vam se. U suprotnom, ćutite i izbegnite lavinu besa, prozivanja i psovki!

– Devojke vole da im se laska kako su lepe i zgodne, ali izbegavajte pitanje o težini, pogotovo ono “Ma, jesi ti to smršala?!” Možda jeste hteli da joj udelite kompliment, ali ona to može da shvati i kao primedbu da je ranije bila debela i da se smrtno uvredi!

 Ćuti, to se ne pita!

Nekad je bolje ćutati...

– Momci su ponekad u nezavidnoj poziciji. Ako ih pitamo da li nam bolje stoji prva ili druga kombinacija i on lupi neku od te dve, lako možemo da pomislimo da u onoj koju nije odabrao izgledamo očajno i, još lakše, može doći do svađe i do neodlaska u grad. Stoga, hajde da same odaberemo šta ćemo da obučemo!

– Apsolutno uvek izbegavajte pitanje koliko je vaš partner imao partnera pre vas! Možda ne želi da steknete pogrešno mišljenje o njemu/njoj zbog običnog broja, bio on mali ili veliki. Možda se stidi. Možda natera i vas da se postidite. Jednostavno se zadovoljite saznanjem da ste sada i ovde vi najbitniji!

– “Da li me voliš?” Može da se desi da se najednom raznežite i upitate ovo svog partnera. Ipak, da li biste voleli da se vama ovakvo pitanje postavi? Jer, ako nekoga volite, reći ćete mu kada ste spremni, ali šta ako još uvek niste sigurni u svoja osećanja? Šta ćete onda odgovoriti? Jezik za zube.

Izvor fotografija: family.wikinut.com


Ivana Tomić – za sada je još uvek novinarka u pokušaju, ali bi volela da jednog dana ima uspešnu karijeru. Od kada je postala tetka, šali se da je postala i mudrija. Voli da provodi vreme sa svojom porodicom i kućnim ljubimcima, obožava “Mrak“ film, višnje i Džonija Depa, a posebno uživa da “šeta“ po živcima svojoj najboljoj drugarici Nedi.

Comments