Nova poslovna godina je u toku, a vi treba da se koncentrišete na svoje poslovne uspehe i ciljeve. Uspeh na poslu često izgleda kao laka misija, ali istrajnosti u teškim trenucima često nam ponestane, pa nam dođe da dignemo ruke od svega. Držite se putanje kojom ste krenuli, a na tom putu pratite određene savete i smernice kako biste istrajali u karijeri.

sticktoyourgoalsbymakingthemsmartaforachievable 1394712265 Čvrsto se držite svojih ciljeva

Budite specifični

Pred sebe postavite konkretne ciljeve umesto maštanja o tome da jednog dana zaradite milijarde. Na taj način biće vam lakše da ispunite svoje ciljeve, jer ćete ići korak po korak.

Procenjujte sopstvene uspehe

Često nam se desi da ni sami nismo svesni sopstvenog uspeha dok ne pobrojimo u sebi šta smo sve postigli prethodnih nekoliko godina. Vodite evidenciju o sopstvenim uspesima, jer u suprotnom nećete moći da pobrojite šta ste sve obavili i koji su vam sve zadaci preostali do ispunjenja finalnog cilja.

Koncentrišite se na sebe

Ako ste najbolji u menadžmentu, nema potrebe da se rasplinete na druge oblasti. Radite na poboljšanju sebe i pustite druge da obavljaju ono što oni najbolje znaju. Fokusirajte se na poboljšanje onoga čime već vladate.

sticktoyourgoalsbymakingthemsmarttfortimebound 1394712293 Čvrsto se držite svojih ciljeva

Pred sebe postavite moguće ciljeve

Nemojte maštati o nečemu što vam je za sada nedostupno. Koncentrišite se na sledeći stepenik. Do uspeha se stiže stepenik po stepenik.

Postavite sebi vremenske odrednice

Vaši ciljevi uvek treba da idu uz određeni vremenski rok. Bez vremenskog roka možete odugovlačiti ispunjenje cilja do u nedogled. Zadajte sebi zadatak koji treba da ispunite u određenom vremenskom roku. To će pospešiti vašu efektivnost.


Una Hadži – Nikolić

Comments