Eto situacije koju svaka žena poznaje. Njen muškarac je izdao, prevario, ostavio.  Toliko je besna, ljuta, povređena, da hoće iz kože da iskoči. Šta da radi? Da kulira? Nemoguće. Da ga ubije? Uh, to bi  je umirilo na trenutak, ali i to je nemoguće. Šta da radi, poludeće!

E da ne bi poludela, žena glumi ludilo u trenucima u kojima bi inače šiznula.

Glumljenje ludila u stvari znači da se ponaša potpuno suprotno od onoga kako se oseća. Svi saveti o tome kako preboleti, zapravo podstiču na glumljenje ludila. Promenite frizuru, idite na masažu, počnite da vežbate, obnovite garedrobu, izlazite sa prijateljicama, posećujte kulturne događaje, pronađite hobi, budite zauzeti, aktivni, korisni.

Terapija glumljenjem ludila zapravo traži od vas da svesno preusmerite svoju energiju. Umesto da mu se osvetite bušenjem guma, seckanjem njegovih stvari koje još nije pokupio i umesto da ga zovete dvesta puta dnevno da se izvrištite na njega, a kad prestane da vam se javlja, da ga pratite i sačekujete pred vratima, da tražite objašnjenje, izvinjenje, ali u suštini da ga išamarate i izvrištite se na njega, dakle, umesto da se ponašate kao prava ludača, spremna da proganja i maltretira, kanališete svoj bes u aktivnosti koje su korisne za vas.

Mudro. Glumljenje ludila je mudro.

Samo, niko vam nije rekao da možda nećete biti u stanju da glumite bilo šta, dok se prvo ne raspadnete.

learning english tribble 006 Da glumim ludilo, ili da se raspadnem?

Toliko je besna, ljuta, povređena

Možda prvo treba da plačete i vrištite i da ga zovete i pravite mu zasede i priređujete scene. Jer, zašto biste same prošli kroz to? Postoje i šanse da ćete upornim ponavljanjem pitanja ali zašto, zašto si to uradio dobiti iskren odgovor kad se on dovoljno naljuti. Ili kad se slomi pod pritiskom. Možda se iskreno kaje i smatra da je pogrešio, a možda više nije ni hteo da bude sa vama, pa je kreirao dramu da bi prekinuo vezu. Možda ni sam nije znao da je baš to uradio. I sad mu je drago što vas se oslobodio, kad ste takva ludača.

E, to je dragocena kofa hladne vode na vašu erupciju adrenalina.

Posle toga možete da glumite i tri ludila odjednom.

I sva tri će vam itekako prijati.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Comments