Otkad je sveta i veka postoji nekoliko pitanja koja misteriozno kruže kosmosom bez odgovora – Ko je sagradio piramide? Kako je okej nositi crveno i roze zajedno? Kako nekome padne na pamet da zagreje jednom šerpom čitav bazen? Ko je Sveta, a ko Mileta? Da li je veličina zaista bitna? (Znamo da znate na veličinu čega mislimo. )

Kroz čitavu pop kulturu i ženske časopise, ne baš toliko suptilno, provlači se hipoteza da je veličina bitna. Ako ništa, setimo se Samanthe u seriji “Sex and the City” kako plače jer mora da ostavi muškarca koji joj se dopada “jer mu je previše mali”. Legendarna “Put it in. I am already in” rečenica je svetu otkrila da je veličina ne samo bitna, nego i presudna. Gledale smo muškarcima rastojanje između korena i vrha palca, veličinu stopala i veličinu gaća pokušavajući da provalimo veličinu, i same insinuirajući ono čega se oni već pribojavaju.

“Koliki nos – toliki ponos” već godinama se ne odnosi na nos, kao što se ni termin “muškost” ne odnosi na karakternu osobinu. I sada kada stavite te dve reči jednu pored druge – ponos i muškost – shvatite da su to dve reči koje muškarci ne shvataju olako. A one se koriste da označe nešto što je “nezadovoljavajuće veličine”, stoga je neminovno da se svakom muškarcu stvore kompleksi, ma koliko samouveren on bio. S druge strane, mi ne možemo, a da se ne zapitamo: Da li nešto nezadovoljavajuće veličine može da nas zadovolji?

Pokušajte da vratite film. Da li nekoliko centimetara može zaista da utiče na celokupno seksualno iskustvo? To je vrlo recipročno u suštini. Možda on nije previše mali, nego smo mi previše duboke? Možda da ne bismo krenuli da raspravljamo o visini, širini i dubini treba da se dogovorimo da se o veličini, baš kao i o ukusima, ne raspravlja. 

Comments