Svi ponekad imamo blokade, dane koji su pogrešni, vreme kada jednostavno ne možemo da radimo više. Ali ako vam se ovakvi dani dešavaju prečesto i nikako ne možete da se pronađete, često ste očajni zbog sutrašnjeg radnog dana i ne verujete u ono što radite – možda treba ponovo da razmislite o tome što radite i da unesete neke promene u svoju profesiju – manje ili veće.

Unhappy at work Da li je vreme da promenite profesiju?

Znate da vaš rad nije najbolji

Ako ne možete da stanete iza onoga što radite, i šta zastupate i potajno se nadate da za to nećete dobiti pohvale, jer se ni vama ne sviđa, vreme je da radite na nekom novom projektu.

Uništite sebi vikend razmišljajući o poslu

Normalno je da vam se u nedelju uveče ne ide sutradan na posao, tako je svima. Niko ne voli ponedeljke. Ali ako ceo vikend sebi uništite razmišljanjem o tome šta ćete sve morati da radite narednih pet dana i o tome kako vam se ne ide, zapitajte se da li je vredno.

Ne volite svoje saradnike

A saradnicu su važni koliko i vrsta posla kojim se bavite. Ako vam zaigra želudac kad god vam se obrate ljudi sa kojima provodite veći deo dana, možda je vreme da se sklonite od njih.

Znate da ne napredujete

Osećate se kao da bez ikakve poente sedite na poslu tih osam sati i da gubite vreme, jer nemate više šta da naučite na poslu, a nemate ni šta da ponudite. Vreme je za promene.

Unhappy at work Da li je vreme da promenite profesiju?

Ne koristite svoj pun potencijal

Ako osećate da u vama leže neke sposobnosti koje jednostavno ne koristite na pravi način i da ste sposobni za mnogo više, nemojte sedeti na poslu koji vas ne ispunjava i gde svoj talenat ne koristite.

Ne stojite iza slogana svoje firme

Najvažnije je da radite ono što volite i da iza svog rada možete ponosno da stanete. A ako se ne slažete sa svim što vaš posao zastupa, zašto biste ostajali tu? Pronađite nešto novo, što će vam odgovarati, i idite dalje. Uvek postoji način.


Una Hadži – Nikolić

Comments