Ako se, pak, ne osećaš prijatno sa tim da postoji mogućnost da ti procuri, onda je najbolje da nosiš menstrualnu čašicu ili tampon. Uložak gotovo ne predstavlja nikakvu zaštitu kada je u pitanju plivanje, jer će upiti vodu. Bolje upija tampon, jer se nalazi unutar vagine, a definitivno najbolji menstrualni preparat kada govorimo o plivanju jeste menstrualna čašica koja će napraviti vakuum i skupljaće samo krv. Tada možeš biti sasvim sigurna da neće doći do probijanja krvi.

Još jedna stvar koja ti može biti od pomoći jeste menstrualni disk. Menstrualni disk je, zapravo, ista stvar kao i menstrualna čašica, zato što se umetne u vaginu i skuplja krv. Ovi diskovi su uglavnom za jedno korišćenje, te ih možeš koristiti samo taj dan koji provedeš na bazenu, ili ponesi nekoliko diskova ako ideš na more.  

Dobra strana menstrualnih diskova jeste da sa njima možeš imati i seksualne odnose, čak i u vodi. Neće biti krvi, neće biti neugodno… osim ako ti već nije neugodno da imaš seks u vodi (što nije onako zgodno kako se prikazuje u filmovima).

Ukoliko nisi znala, obradovaćeš se činjenicom da postoje kupaći kostimi koji su napravljeni specijalno za menstruaciju. To su kupaći kostimi koji upijaju krv i time sprečavaju da na njima ostanu tragovi krvi. Jedan takav kupaći može upiti krvi koliko i dva tampona, što znači da, ako su ti prošli prvi dani menstruacije, ovaj kupaći možeš bez brige nositi čitav dan, a da se ne brineš da li će se dogoditi neka nezgoda.

Naslovna fotografija: instagram.com/inspiringinstafeeds

Jovana Petković

Comments