Otkrivamo: Kako da se UVEK osećaš kao boginja?

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

#BFFOREO: 5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta (Pobednički ADVERTORIJAL)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

1/3

Kao nervni slom razumemo ono kad podlegnemo dugotrajnom stresu, kad jednostavno više ne možemo i osećamo kako „pucamo po šavovima“. Možda već suviše dugo „radimo na rezervi“ bez obnavljanja energije, opuštanja, bez promene sadržaja u kojima dnevno učestvujemo i više i ne osećamo pritisak. Otupeli smo na mentalnom i emotivnom nivou, ali zato nam je imunitet slabiji, javljaju se razne bolesti koje nas inače napadaju kad smo slabi i hronične tegobe su izraženije.

Sve lošije funkcionišemo, vapimo za odmorom i osveženjem i osećamo kako ćemo se slomiti ako tako nastavimo. Kad se obratimo lekaru, najčešće dobijamo lekove za smirenje kao „prvu pomoć“ da bismo mogli realnije da sagledamo situaciju i da pronađemo dugoročna rešenja. Ovo su neki od simptoma dugotrajnog stresa, odnosno, znaci da preživljavamo pritajeni nervni slom.

Napetost u ramenima i vratu (kočenje), učestale glavobolje

Napetost i glavobolja su klasični znaci dugotrajnog stresa. Telo zauzima odbrambeni stav, glava se „uvlači“ u ramena, mišići su napeti i to traje, a da nismo uopšte svesni te napetosti. Od napetosti u ramenima i vratu slabi cirkulacija, što izaziva glavobolju, a kad postanemo svesni toga koliko nas boli među lopaticama, ili nam se ukoči vrat, znači da smo već dosegli nivo stresa koji zahteva ozbiljniju intervenciju od masaže i sredstava protiv bolova.

Editors choice