Simptomi poput upale grla, bolnog i otežanog gutanja, praćeni suvim kašljem naročito se često javljaju u jesen. Nabrojanim simptomima još možemo dodati promuklost i promenjenu boju sopstvenog glasa, koji često ni sami ne možemo prepoznati. Najčešći uzročnici ovih simptoma su virusne i bakterijske infekcije gornjih disajnih puteva, ali naprezanje glasnih žica pogoršava stanje.

Sa druge strane i vazduh koji udišemo obiluje štetnim supstancama(izduvni gasovi, dim, čestice prašine, alergeni…), koje mogu negativno uticati na sluznicu gornjih disajnih puteva.

Isla Wannabe12 Da li ovih dana osećate grebanje u grlu, nadražajni kašalj i promuklost?

 

Islandski lišaj – pomoć iz prirode

Islandski lišaj se koristi u tradicionalnoj medicini još od 17. veka za lečenje kašlja i upalnih stanja ždrela. U medicinske svrhe najpre se koristio na Islandu, ali primena mu se vrlo brzo proširila i na druge zemlje, tako da je danas jedan od najpopularnijih biljnih proizvoda kada je u pitanju lečenje kašlja i uopšte, upalnih stanja ždrela.

Glavni lekoviti sastojci lišaja su gorke supstance i sluzi koje oblažu nadraženu i oštećenu sluznicu gornjih disajnih puteva, odnosno usta i ždrela i tako sprečavaju nadražaj na kašalj, grebanje u grlu i promuklost.

Osim toga, aktivne komponente islandskog lišaja imaju i preventivnu ulogu pa ga redovno mogu koristiti osobe koje su sklone problemima poput suve sluznice usta, grla i ždrela, koje često muči suvi nadražajni kašalj, promuklost ili osećaj grebanja u grlu.

IslaMoos® se ubraja u najstarije gotove farmaceutske proizvode u Nemačkoj. Davne 1860. godine osnivač kompanije Engelhard, Karl Filip Engelhard, razvio je i proizvodio „Islamoos pastu“ koja je postala omiljen i poznat proizvod, iz koje su kasnije nastale Isla® pastile.

Isla3 Da li ovih dana osećate grebanje u grlu, nadražajni kašalj i promuklost?

Isla® pastile se zbog pomoćnih sastojaka postepeno otapaju u ustima i oslobađaju aktivne komponente koje stvaraju zaštitni mucilaginozni sloj na površini sluznice. Isla® pastile deluju lokalno na sluznicu grla i ždrela i pružaju zaštitu, negu i regeneraciju sluznice grla.

Pastile islandskog lišaja, Isla, postoje u tri različita ukusa – Isla moos, blagi biljni ukus; Isla cassis, ukus crne ribizle sa dodatkom vitamina C i Isla mint, ukus nane.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Comments