Izaberi ovu BOJU ako želiš da deluješ SAMOUVERENO i COOL!

Samo za prave HEDONISTE: Kako da napraviš najbolju KAFU ikad!

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Da li ovih dana osećate grebanje u grlu, nadražajni kašalj i promuklost?

Da li ovih dana osećate grebanje u grlu, nadražajni kašalj i promuklost?

Simptomi poput upale grla, bolnog i otežanog gutanja, praćeni suvim kašljem naročito se često javljaju u jesen. Nabrojanim simptomima još možemo dodati promuklost i promenjenu boju sopstvenog glasa, koji često ni sami ne možemo prepoznati. Najčešći uzročnici ovih simptoma su virusne i bakterijske infekcije gornjih disajnih puteva, ali naprezanje glasnih žica pogoršava stanje.

Sa druge strane i vazduh koji udišemo obiluje štetnim supstancama(izduvni gasovi, dim, čestice prašine, alergeni…), koje mogu negativno uticati na sluznicu gornjih disajnih puteva.

Isla Wannabe12 Da li ovih dana osećate grebanje u grlu, nadražajni kašalj i promuklost?

 

Islandski lišaj – pomoć iz prirode

Islandski lišaj se koristi u tradicionalnoj medicini još od 17. veka za lečenje kašlja i upalnih stanja ždrela. U medicinske svrhe najpre se koristio na Islandu, ali primena mu se vrlo brzo proširila i na druge zemlje, tako da je danas jedan od najpopularnijih biljnih proizvoda kada je u pitanju lečenje kašlja i uopšte, upalnih stanja ždrela.

Glavni lekoviti sastojci lišaja su gorke supstance i sluzi koje oblažu nadraženu i oštećenu sluznicu gornjih disajnih puteva, odnosno usta i ždrela i tako sprečavaju nadražaj na kašalj, grebanje u grlu i promuklost.

Osim toga, aktivne komponente islandskog lišaja imaju i preventivnu ulogu pa ga redovno mogu koristiti osobe koje su sklone problemima poput suve sluznice usta, grla i ždrela, koje često muči suvi nadražajni kašalj, promuklost ili osećaj grebanja u grlu.

IslaMoos® se ubraja u najstarije gotove farmaceutske proizvode u Nemačkoj. Davne 1860. godine osnivač kompanije Engelhard, Karl Filip Engelhard, razvio je i proizvodio „Islamoos pastu“ koja je postala omiljen i poznat proizvod, iz koje su kasnije nastale Isla® pastile.

Isla3 Da li ovih dana osećate grebanje u grlu, nadražajni kašalj i promuklost?

Isla® pastile se zbog pomoćnih sastojaka postepeno otapaju u ustima i oslobađaju aktivne komponente koje stvaraju zaštitni mucilaginozni sloj na površini sluznice. Isla® pastile deluju lokalno na sluznicu grla i ždrela i pružaju zaštitu, negu i regeneraciju sluznice grla.

Pastile islandskog lišaja, Isla, postoje u tri različita ukusa – Isla moos, blagi biljni ukus; Isla cassis, ukus crne ribizle sa dodatkom vitamina C i Isla mint, ukus nane.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Editors choice