Saznaj da li umeš da uživaš u malim radostima na pravi način

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Da li si “ludača” koja razgovara sa kućnim ljubimcem?

Da li si “ludača” koja razgovara sa kućnim ljubimcem?

1/2

Sa životinjama može da se razgovara, to zna svako ko je ikada gajio, negovao i voleo bilo koju životinju. Psi, mačke, papagaji, oni pokazuju tako očiglednu inteligenciju i privrženost, toliko su komunikativni, da je najprirodnije na svetu obratiti im se i razgovarati sa njima. Neki papagaji su sposobni da vam uzvrate rečima – i to adekvatnim – a psi i mačke takođe verbalizuju komunikaciju, osim što je njihov govor tela krajnje rečit. Tvoj kućni ljubimac ima mnogo načina da ti saopšti kako se oseća i šta mu treba, a često je uz tebe baš onda kad se osećaš loše i nije ti ni do čega, kao da te pita kako može da pomogne, tačnije, kao da ti nudi utehu, jer zna da je to ono jedino što ti treba i što on može da ti pruži.

Psi i mačke ne razmišljaju, ali uviđaju, shvataju, uče i osećaju. Za gotovo ravnopravnu komunikaciju, ništa im više i nije potrebno. Osim što su jedinstvene po tome što predu, mačke ispuštaju mnogo različitih zvukova, upitnih, brižnih, upozoravajućih, razigranih. Mačka će tražiti tvoju pomoć i intervenciju tako da ćeš je odmah razumeti – odvešće te do mesta gde joj se zaglavilo mače, a ona ne može da ga izvuče (jer nema ruke), žaliće ti se kad je nešto boli i dozvoliće ti da je pregledaš i da joj pomogneš…

paul 369632 unsplash 1 Da li si ludača koja razgovara sa kućnim ljubimcem?

 

To isto rade i psi, oni su zapravo poznati po tome što upozoravaju svoje vlasnike i traže pomoć za druge pse (i ljude) i vlasnici kućnih ljubimaca nikada nisu u dilemi, odnosno, uvek reaguju na ton kojim im se obraćaju njihovi ljubimci. I pri tom sa njima razgovaraju, pitaju ih „šta je bilo“ „šta to hoćeš da mi kažeš“ „hajde pokaži mi, gde“ i ta komunikacija se odvija dok životinja ne prenese svoju poruku u potpunosti i dok se akcija ne završi.

Editors choice