– Koga više voliš, mamu ili tatu? – Šta ćeš da ti kupim, kokice ili čokoladu?

Nisam volela ova pitanja kada sam bila mala, ali sam imala spreman odgovor koga se držim i danas – Obadva.

Istina, malo sam poradila na srpskom jeziku, ali nisam odustala od želje da kokice mešam sa svim ukusima koji mi padnu na pamet. Zato i vama predstavljam nekoliko nešto neobičnijih, ali ukusnih mešavina.

Mrzite kada više kokica prospete nego što ih pojedete? Pripremite ih u obliku loptica. Slatke i lepljive, odlične su za grickanje dok ste u pokretu, a ako dodate naseckani mango i orahe, dobićete potpuno drugačiji ukus.

Kuglice od kokica Da li ste za kokice?

Kokice, mango i orasi

Prednost kokica je to što uz njih možete da koristite bilo koji začin! Potrebno je samo da stavite dovoljno ulja kako bi se začin zadržao na svakom zrnu i da ne bi završio na dnu činije. Vaš izbor može biti cimet, čili, ili bilo šta drugo što vam se čini kao dobitna kombinacija.

Kokice sa cimetom Da li ste za kokice?

Igrajte se začinima

Čokoladne kokice – ništa novo! Ipak, morska so pomešana sa topljenim čokoladnim čipsom čini ovaj recept posebnim.

Cokoladne kokice Da li ste za kokice?

Morska so i čokoladni čips

Umesto putera koristite karamel.

Kokice i karamel Da li ste za kokice?

Karamel polako baca puter u drugi plan

Praznici su gotovi, ali ako vam je ostalo nekih zapostavljenih slatkih ukrasa koje ignorišete maštajući o pravim slatkišima, izlomite lizalice i učinite da vaše kokice zablistaju.

Kokice sa slatkisima Da li ste za kokice?

Ostatke slatkih ukrasa iskoristite da njima pospete kokice


Vesna Marić ima pregršt razloga da veruje da je u prošlom životu bila mačka: kotrljavo R, dečiju radoznalost, sindrom “noćno ludilo”, sposobnost da se uvek dočeka na noge, obaveznu dnevnu dremku, pa čak i kandže. Zato se uvek nasmeje kada je neko nazove kučkom. I, kao što je rekla Colette: “Ne postoje obične mačke”.

 

Comments