Nekada davno, nosile su ih samo filmske dive, ali ih je 2007.godine Miuccia Prada ponovo vratila na modnu scenu. Turbani su jedan od retkih modnih dodataka koji su se za samo tri godine kasnije još jednom pojavili kao trend, i sve to u jednoj deceniji! Mišljenja su podeljenja oko njegove funkcije i samog izgleda, mnogima se čak i ne dopada (postoje i oni koji smatraju da ovo predstavlja ismejavanje muslimanske nošnje) ali je isto tako veliki broj devojaka odmah prihvatio ovaj trend. Kreatori imaju pravo da pokažu sve ono što ih je inspirisalo.

Mogu biti od najrazličitijih materijala i dezena i u zavisnosti od toga mogu se nositi u svako godišnje doba. Kao turban se može iskoristiti i neka stara marama koju ste pronašle u bakinom ormaru, savijte je u trougao, na glavu postavite suprotno od pravilnog nošenja ( špic trougla okrenut na gore) , krajeve koji služe za zavezivanje preklopite na čelu, a ostatak sakrijte ispod marame na vratu i vaš turban je spreman za prvu šetnju po gradu!


Vanja Milićević voli modu, ponekad i preteruje u toj ljubavi, uživa dok šeta radnjama, kad otkriva nove dizajnere, modne trikove i stilove! Njen moto: ” Fashion fades, only style remains the same.”

Comments