Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Wannabe editorijal: GAME OVER

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Ovako to rade influenserke: Ovu beauty rutinu za negu kože lica moraš i ti da probaš!

Otkrivamo: Najinstagramičniji restoran u Beogradu

Koji PINK koktel treba da postane tvoje zaštitno piće? Reši KVIZ i saznaj!

Zašto vitamin C u službi lepe i negovane kože nikada neće izaći iz mode?

Laki načini da “one dane” učiniš manje stresnim i napornim

Radiš kao freelancer? Pronašli smo mesto koje će postati tvoja nova omiljena dnevna “kancelarija”!

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Kad ste mladi, zdravi i zgodni, imate prirodan izvor arogancije u odnosu na svoje prednosti i ne cenite mnogo komplimente upućene vašoj lepoti. Kad vam muškarac kaže kako ste slatki, kako imate zanosne grudi i kako su vam noge dugačke, vi ga gledate podsmešljivo, kao da je pao sa planete Očiglednosti. Što li vam priča to što ne samo što i sami znate (i uzimate zdravo za gotovo) nego što svi vide, aman?!

Što vam ne kaže nešto originalno, nešto što se tiče neke vaše sjajne osobine, koju je vispreno zapazio, putem svog senzibiliteta i kapaciteta za ljubav, nego se zanosi onim što je na izvol’te svakome ko nije slep? Normalno da vam je sisa čvrsta, zadnjica zategnuta, a noga do struka, imate 20 godina. I normalno da sve to drsko pokazujete, jer i da hoćete, raskoš mladosti se ne može sakriti.

Što su muškarci tako površni? – pitate se mladi i sveži poput breskve i pućite usta dok okidate selfi, da zabeležite bitan momenat upitanosti u svom mlađahnom životu.

Ali prvi put kad vam neko kaže kako ste divna osoba i kako želi da mu budete prijatelj i kako bi voleo da može drugačije da vas posmatra, ali ne može, jer niste njegov tip, a ne želi da izgubi privilegiju druženja sa vama, jer ste tako zabavni, duhoviti, otvoreni i sjajni, posumnjaćete u moć sise na gotovs. Dobićete potvrdu očaravajuće moći svoje ličnosti, ali počećete pažljivije da se zagledate i pitate se šta vam fali? Kakav je to njegov tip, ako mu se vi ne sviđate? Neka kratkonoga ili guzata, ili malecna i krhka lutkica od porculana, naspram vaše manekensko-sportske figure savršenih proporcija?

Oh, gorak je taj kompliment, koji ste priželjkivali dok su svi videli na vama samo ono što svi vide na vama.

par2 Da li su komplimenti poželjni u svim godinama?

Saznate da ljudi kontaju kako ste pametni i duhoviti, kako ste dobar čovek, ma pravi drugar, ali to uvek saznate na teži način.
Kao da vas muškarci doživljavaju ili kao komad mesa, ili kao osobu od integriteta, čiji je duh privlačan, ali ih meso ne poziva na dodir.

I onda počinje agonija pokušaja da svoje telesno, seksualno biće prožeto duhom i inteligencijom uvalite kao paket. I nikada ne prestanete da kroz telesnu strast vibrirate visokom duhovnom energijom, da seks doživljavate kroz srce i da se pitate čemu vam služi pamet kad to izgleda uopšte ne radi onako kako bi trebalo da radi. Jer i dalje je isto. Ili ste komad mesa, ili ortak sa sisama. Pa onda prolazite kroz razne faze pokušavanja da ljubavi date neki oblik, neku formu u kojoj ćete moći da se sporazumete sa muškarcima.

Prijateljstvo s povlasticama. Izmišljotina muškaraca koji se plaše bliskosti, koji vole da se druže sa ženama i dive se ženskoj pameti i snazi, ali za svoju ženu biraju neku koju je lakše ukrotiti ili koja makar deluje pitomije, slabije, ženstvenije. Pa onda nađete ljubav i doživite pakao (velika osećanja imaju taj običaj da vas izvrte na ražnju) u kome osećate da ništa što imate uopšte nije dovoljno, da niste opremljeni ni lepotom, ni duhom, ni pameću, ni dobrotom koji mogu da se nose sa tom vatrom.

Pa preživite. I tu ste negde stigli do tridesete.

Dođu neka druga iskustva, manje zanosna i manje paklena, ali životno intenzivna i zahtevna. U kojima su vaše prirodne lepote i vrline prihvaćene, a možda i negovane.

A onda, posle mnogih iskustava mladosti, posle mnogo gorčine, razočaranja i bola, u četrdesetim stvari postanu mnogo jednostavnije. Kad vam neko kaže da imate dobre sise, budete veoma zahvalne.

Jer najzad znate čemu vam sisa služi i ne oklevate da je upotrebite.

Aleksina Đorđević

Editors choice