Uživanje u seksu jedna je od prednosti nas, ljudskih bića. Seks može biti sjajan, oslobađajući, može učiniti da se osećate samopouzdano i kao da ste na vrhu sveta, sjedinjeni sa osobom koju volite. Ali, isto tako, seks može biti naporan, dosadan, neuspešan, bolan ili razočaravajući. Ukoliko je seks u vašem životu češće vezan za negativne nego za pozitivne prideve, možda je vreme za “sex detox”. Ako niste sigurni da li je u vašem slučaju vreme za pauzu od seksa, u nastavku teksta vam otkrivamo u kojim slučajevima bi bilo najbolje da započnete sa sex detoxom, kako da ga praktikujete i koji su njegovi benefiti. Vreme je da preuzmete kontrolu nad svojim seksualnim životom i pronađete iskreno zadovoljstvo u seksu.

Zašto je sex detox dobar za vas?

Dobar je nakon negativnog iskustva

Ukoliko ste nedavno izašli iz toksične veze, prošli kroz prevaru od strane partnera, osetili bol pri seksu, nažalost imali loše ili neprijatno seksualno iskustvo sa nekim novim ili se pak osećali primorano na seks – vreme je da zastanete i date sebi vremena da se oporavite od negativnih iskustava. Seks bi trebalo da bude oslobađajuć i trebalo bi da učini da se osetite bolje, a ne gore. Dakle, nemojte sebe siliti na ponovni pokušaj. Uživajte u drugim intimnostima, istražite šta vam prija i šta to čini da se osećate dobro i generalno i u seksualnom smislu i dajte sebi vremena da vam se seksualna želja zaista vrati.

Ukoliko vam se čini da nemate kontrolu nad sobom kada je seks u pitanju

Seksulani apetit je različit kod različitih ljudi, i ne postoji ništa loše u tome da uživate u velikoj količini seksa. Ipak, ako osećate da polako gubite kontrolu nad svojim seksualnim životom, da ga koristite kao coping mehanizam, da vam služi da izbegnete druge probleme u životu ili da u seksualnom činu zaboravljate na sebe i samo se prepuštate željama drugih ljudi, vreme je za sex detox. Nemojte od seksa praviti negativnu stvar u svom životu, i nemojte se stavljati u neprijatne situacije, neželjene veze na jedno veče ili neverstva. Bolje napravite pauzu i otkrijte u čemu leži srž vašeg nemira, a zatim bezbrižno uživajte u seksu.

Ako želite da promenite svoj odnos prema seksu

Svi mi rastemo, razvijamo se i menjamo, a sa našim ličnim i unutrašnjim rastom menjaju se i naše želje i precepcije. Samim tim, tokom godina vaš odnos prema seksu može da se promeni, a vi bi trebalo da osluškujete sebe i budete u skladu sa tom promenom. Ako osećate da vam je potrebna promena a da ne možete da je napravite, stanite i napravite sex detox. Iskoristite period pauze da razmislite o tome kako želite da od sada seks za vas izgleda, šta on za vas predstavlja i na koji način sebe vidite u seksu. Kada promena “legne na svoje mesto”, spremni ste da nastavite dalje.

Comments