Proleće je na samom pragu, voz koji nam donosi to prelepo godišnje doba uskoro pali svoju sirenu, zauzima svoj peron i ulazi u naše živote.

Da li ste izašli iz zimske kolotečine i grabite ka lepom raspoloženju, slatkim krpicama i dobrim razgovorima uz jutarnju kafu ili se i dalje izležavate i kukate nad svojom sudbinom?

Ljudsko nezadovoljstvo slobodno može da se svrsta u bolest, jer nam tim nezadovoljstvom izumire samopouzdanje, volja, karakter postaje blag, a mi i dalje kukamo. Psiholog nas sasluša, uputi kritike, kao na filmovima, dok ste vi zavaljeni u sofu i pričate kako vam se sve raspada.

A da prestanete da kukate drugima? Uzmite SVOJ život u SVOJE ruke i učinite nešto dobro za SEBE. Dakle, obratite pažnju na reči: svoj, svoje, sebe!

Niko ne zna tako dobro šta vam odgovara kao vi sami. Ako vam smeta frizura, uništavate svoju kosu, posetite frizera, ne gledajte kako neki prolaznici imaju sjajnu, svetlucavu kosu. Ako vam ubada oči svako dobro stilizovan, onda širom otvorite svoj ormar i prestanite da nosite samo ono poslednje kupljeno, već svoju garderobu osvežite i uzmite neko majicu od pre dve godine, ili od majke, moda se ionako uveliko vraća, ili, pak, pratite sniženja, ne budite lenji, sniženje se ne odvija u vašoj sobi na krevetu.

Uzivajte u svakom svom danu Da li volite sebe?

Uzivajte u svakom danu

Ukoliko neprestano spominjete višak kilograma, izvolite na trčanje. Pola sata ili 15 minuta će vam značiti, kako za figuru, tako i za gubitak negativne energije. Udarajte u džak, ako ga, pak, nemate, udarajte glavom o zid. Šalim se, improvizujte nešto, gde ćete utrošiti svoju negativnu energiju. Manje negativne energije doprinosi boljem raspoloženju.

Naučite da volite sebe, baš takve kakvi ste, crni, plavi, crveni, niski, visoki, mršavi, krupniji – ispoljite svoje dobre strane ne bi li vas neko zavoleo ili primetio, a od loših pokušajte da napravite svoje učitelje, kako ne biste radili kako pre jeste.

Čoveku ne treba puno, sam početak je težak, ali danima se stiče ona dobra stara navika, a bitno je da dobrih navika bude puna vaša svakodnevica.

Neplanirana šetnja, kafa koju možete poneti i ispijati na travi, naočare na oči, gledajte sa neke klupe u Dunav ili jednostavno sa mosta razgledajte Beograd. Što lepsi ugao vašeg kretanja, samim tim i lepša perspektiva. Učinite za sebe često nešto što vam prija i što vas čini srećnim, jer kada prođu godine nećete moći da vratite vreme koje je odletelo, a u glavi će vam ostati mnogo toga što niste ispunili.

Volite sebe.


Nevena Martinović je student prava, večiti borac za pravdu, veliki sanjar i još veća svađalica. Sebi svaki dan obećava da od sutra ide na dijetu. Voli Novi Sad, njegove ulice i tamo ide kada beži od sveta. Gijom Muso joj razvija vijuge, rimsko pravo ubija maštu. “Trebalo bi uvek da živimo kao da ćemo sutra umreti. Nas u stvari ubija vreme za koje mislimo da imamo”, Elsa Triole

Comments