Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

1/2

Svaka vrsta vežbanja i kretanja ubrzava metabolizam i pomaže vam da ostanete u formi, kao i da sagorite masti. Ali ako ste se bacili na vežbanje i još držite dijetu, a ipak ne uspevate da smršate, možda se radi o stvarima koje vam usporavaju metabolizam, kojih niste svesni, a možete da ih promenite.

Jedete bilo kad

Trebalo bi da imate raspored obroka i da ga poštujete, jer ako jedete u bilo koje doba dana (makar i malo i dijetalno) zbunjujete organizam, koji reaguje usporavanjem metabolizma i čuvanjem zaliha (masnih naslaga). Čak i ako samo poremetite satnicu obroka, a ne menjate količinu i vrstu hrane, verovatno ćete se ugojiti.

Hemikalije iz pesticida

Ako unosite u organizam pesticide (sa voćem i povrćem), ove hemikalije mogu da uspore proces sagorevanja energije. Uopšte, ako organizam registruje toksične materije, reagovaće na njih poremećajem telesnih funkcija i usporavanjem metabolizma. Savet je da jedete organsko voće i povrće, ili da ono koje koristite, držite u vodi i zatim dobro operete pre upotrebe.

Nedovoljno sna

Kad ste konstantno neispavani, organizam je pod stresom i dijeta vam neće uspeti. Organizam će se boriti da sačuva što je moguće više energije, usporiće metabolizam i “odbijaće saradnju”. Obezbedite sebi dovoljno sna.

Editors choice