Hot topics

Reci NE kompromisima: Ovo su neki koje definitivno ne bi trebalo da praviš

7 saveta kako da pobediš infekcije na prirodan način i bez upotrebe antibiotika

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Tvoj beauty vodič kroz najbolje tissue maske za lice

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

Vreme je za detoksikaciju: Kako da napokon eliminišeš celulit i višak vode u telu?

Stajlinzi koje ćemo nositi celog leta – on repeat!

Zašto nikada nećemo prestati da volimo bele patike + stajling saveti za nju i njega

U susret letovanju: Stvari koje obavezno treba da imaš u koferu

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

1/2

Svaka vrsta vežbanja i kretanja ubrzava metabolizam i pomaže vam da ostanete u formi, kao i da sagorite masti. Ali ako ste se bacili na vežbanje i još držite dijetu, a ipak ne uspevate da smršate, možda se radi o stvarima koje vam usporavaju metabolizam, kojih niste svesni, a možete da ih promenite.

Jedete bilo kad

Trebalo bi da imate raspored obroka i da ga poštujete, jer ako jedete u bilo koje doba dana (makar i malo i dijetalno) zbunjujete organizam, koji reaguje usporavanjem metabolizma i čuvanjem zaliha (masnih naslaga). Čak i ako samo poremetite satnicu obroka, a ne menjate količinu i vrstu hrane, verovatno ćete se ugojiti.

Hemikalije iz pesticida

Ako unosite u organizam pesticide (sa voćem i povrćem), ove hemikalije mogu da uspore proces sagorevanja energije. Uopšte, ako organizam registruje toksične materije, reagovaće na njih poremećajem telesnih funkcija i usporavanjem metabolizma. Savet je da jedete organsko voće i povrće, ili da ono koje koristite, držite u vodi i zatim dobro operete pre upotrebe.

Nedovoljno sna

Kad ste konstantno neispavani, organizam je pod stresom i dijeta vam neće uspeti. Organizam će se boriti da sačuva što je moguće više energije, usporiće metabolizam i “odbijaće saradnju”. Obezbedite sebi dovoljno sna.

Editors choice