Hot topics

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Zabavne stvari koje moraš da uradiš ove jeseni!

Rick Owens – Iggy Pop modnog dizajna

Nema potrebe da čekaš Novu godinu: 4 razloga zbog kojih je bolje doneti jesenje odluke

SS20 Favourite: Punđa koja je obeležila #streetstyle izdanja tokom nedelja mode

Modna retrospektiva: Priče koje se kriju iza svake Dior Couture kolekcije Johna Galliana

Novi minimal: Umeće dekorisanja enterijera po ugledu na poznate influensere

10 najboljih poslovnih saveta za milenijalce

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

Da li je tačno da na mladima svet ostaje?

1/2

Svaka vrsta vežbanja i kretanja ubrzava metabolizam i pomaže vam da ostanete u formi, kao i da sagorite masti. Ali ako ste se bacili na vežbanje i još držite dijetu, a ipak ne uspevate da smršate, možda se radi o stvarima koje vam usporavaju metabolizam, kojih niste svesni, a možete da ih promenite.

Jedete bilo kad

Trebalo bi da imate raspored obroka i da ga poštujete, jer ako jedete u bilo koje doba dana (makar i malo i dijetalno) zbunjujete organizam, koji reaguje usporavanjem metabolizma i čuvanjem zaliha (masnih naslaga). Čak i ako samo poremetite satnicu obroka, a ne menjate količinu i vrstu hrane, verovatno ćete se ugojiti.

Hemikalije iz pesticida

Ako unosite u organizam pesticide (sa voćem i povrćem), ove hemikalije mogu da uspore proces sagorevanja energije. Uopšte, ako organizam registruje toksične materije, reagovaće na njih poremećajem telesnih funkcija i usporavanjem metabolizma. Savet je da jedete organsko voće i povrće, ili da ono koje koristite, držite u vodi i zatim dobro operete pre upotrebe.

Nedovoljno sna

Kad ste konstantno neispavani, organizam je pod stresom i dijeta vam neće uspeti. Organizam će se boriti da sačuva što je moguće više energije, usporiće metabolizam i “odbijaće saradnju”. Obezbedite sebi dovoljno sna.

Editors choice