Jeste li nekad posegli za rešenjem kod nekog bola ili zdravstvenog problema koje ne uključuje doktore i lekove? Verovatno jeste. Alternativna medicina, kao i metode lečenja koje nisu naučne, sve su popularnije kako u svetu, tako i kod nas, pa je veoma dobro biti otvoren za ovakve odluke. Naravno, medicinu ne sme niko odbaciti, ali je nekad dobro zaobići potpunu hemiju i pojesti ili popiti nešto sasvim prirodno kako bi se problem rešio.

flori2 Da li znate da CVEĆE može i da leči?

Međutim, postoje i opcije da se koristi nešto prirodno, ali i provereno. Sigurno ste čuli za homeopatiju, koja je već dugo popularna, a homeopate su svuda tražene. Homeopatija je u prošlom veku donela nešto veoma zanimljivo, ali se o svemu još uvek malo zna, pa smo odlučili da vas obavestimo da cveće nije samo za gledanje i mirisanje, njime se možete i lečiti. A kada to pokušate, onda znači da ste pomoć potražili u floriterapiji.

Floriterapija ili terapija cvetnim esencijama je blaga i prirodna tehnika lečenja. Floriterapija je holistički način lečenja, ne leči samo bolest ili određeni oboleli organ, već osobu, imajući u vidu celovitost, nedeljivost njenog psihičkog i fizičkog tela. Njen cilj je uspostavljanje ravnoteže između tela, emocija i psihe osobe. Moglo bi se reći da se ova grana alternativne medicine ponaša kao vaš mali “psihoterapeut” koji deluje iz podsvesti, iz senke.

Comments