Danas se u Beogradu i u gradovima širom Srbije obeležava Svetski dan poezije i tom prilikom je kompanija Julius Meinl tradiocionlano organizovala akciju u više od 60 kafića pod nazivom “Plati kafu stihom” u kojoj su građani, svoj omiljeni napitak, mogli da plate stihovima poznatih pesnika ili stihovima koje su osmislili.

Ovo nije jedino iznenađenje koje je bečka kompanija za preradu kafe priredila povodom Svetskog dana poezije. Tokom protekle subote, građani Beograda su bili u prilici da zajedno sa mladim glumcima Mateom Milosavljevic i Nikolom Ranđelović u UŠĆE Shopping Centru izgrade ZID POEZIJE sastavljen od stihova, ispisanim na ciglama.

Glumci Matea Milosavljevic i Nikola Randjelovic Svetski dan poezije Dan kada ljubitelji kafe postaju pesnici

Ovom akcijom, kompanija Julius Meinl želi da nas okrene ka pravim vrednostima i pokaže da su osećanja iskazana kroz stihove vrednija od novca i da poezija može ulepšati svet. Upravo se zato širom sveta, ovoj akciji, svake godine priključuje sve veći broj ljubitelja kafe.

Julius Meinl ZID POEZIJE Dan kada ljubitelji kafe postaju pesnici

Julius Meinl coffee je austrijska porodična kompanija osnovana 1862. godine. Kao nijedna druga, predstavlja simbol kulture bečkih kafea i njen je istinski ambasador. Svakodnevno, više miliona šoljica Julius Meinl kafe doprinosi razvoju kreativnosti i stvara pesničke trenutke. 40.000 klijenata u gastronomskom i poslovnom svetu u više od 70 zemalja ima čvrst oslonac u Julius Meinl kafi. U austrijskoj gastronomiji, kafa pržena na tradicionalan bečki način je neprikosnoveni broj 1. Shodno tome, kompanija se najviše oslanja na klasičnu bečku mešavinu, premijum kvalitet i najsveobuhvatniji odnos prema kupcima. To je recept za uspeh u duhu osnivača kompanije, Julijusa Majnla I, jednog od začetnika mehaničkog prženja zrna kafe pre više od 150 godina, a koji se danas ubraja među rodonačelnike bečke kulture kafea

Više o ovoj temi, kao i o lokalima koji učestvuju u akciji, možete pogledati na Facebook stranici Julius Meinl ili na sajtu www.meinl.rs.

Comments