U toku najdužeg solarnog dana u godini, sunce će napustiti mesto u Bliznacima i otići ka znaku Raka, što znači da sezona Rakova konačno počinje! U toku sledećih mesec dana imaćemo osećaj kao da smo bolje povezani sami sa sobom i svojim karakterom, bićemo sentimentalniji i više ćemo se povezivati sa svojom porodicom, kao i svojim poreklom.

Sezona Rakova je emotivan period za svakoga – ali na suze koje nam donosi ne treba da gledamo kao na lošu stvar. Astrolozi kažu da je ovaj period važan za svaki horoskopski znak, jer će ovo biti period u kome ćemo se kolektivno emotivno “restartovati”. Rak je prvi kardinalni znak, zbog čega sa sobom nosi jaku inicijativnu i pokretačku energiju.

Iako se prvi jun smatra početkom druge polovine godine, ulazak u znak Raka je, zapravo, pravi ulazak u drugu polovinu godine, zbog čega je veoma važno da se prisetimo svih odluka koje smo napravili, koje se možda nisu ostvarile i o kojima je sada potrebno ponovo promisliti.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Chani (like Annie or (c)Hani) (@chaninicholas)

Ulazak u sezonu Rakova je poput ulaska u novogodišnje praznike. Naša energija se u potpunosti menja, te i mi imamo priliku da se promenimo na samom početku druge polovine godine. Pored nove energije u kojoj ćemo uživati, u toku sezone Rakova poželećemo i da mnogo više vremena provedemo u sopstvenom domu, u introspekciji i uz bliske osobe i porodicu.

Rak je veoma intuitivan znak, te kada sunce u njega zađe, svi osećamo da nam se intuicija izoštrava i čula postaju jača i izraženija. Zbog povećane intucije trebalo bi da se oslonimo sami na sebe i sopstvena osećanja, jer nam ona mogu pomoći da pronađemo odgovore na aktuelna pitanja.

Takođe, u sezoni Rakova svi bi trebalo da prikočimo. Kako smo na globalnom nivou mnogo energije potrošili u prvoj polovini godine, zaista je važno da sada malo usporimo i da udahnemo – jer nas je zadesio kolektivni burn-out. 

Ovo odmaranje može da pomogne vašem umu da se razbistri i konačno racionalizuje i posloži sve dosadašnje misli. Uz to, sezona Rakova je savršen period u kome se možete posvetiti odnosima sa članovima porodice, jer ste u ovom periodu emotivno spremniji i jači nego inače. Ukoliko ne postoje nikakvi odnosi koje je potrebno popraviti – možete iskoristiti nalete emocija i iskazati ih drugima koji možda nisu bili svesni vaših osećanja.

Ovo doba godne pomoći će nam da zaista razumemo činjenicu da imamo tri doma u svom životu: planetu na kojoj živimo, prostor u kome živimo, i sebe kao energetski sklop. Kada uspemo da se povežemo sa sva tri – onda se osećamo mnogo bolje, što upravo možemo uraditi u sezoni Rakova.

Jedan od najznačajnijih datuma ove sezone biće 1. jul, kada Mars ulazi u znak Ovna, u kome se već nalazi Pluton. Zašto je bitno obratiti pažnju na ovu promenu energije? Zato što se može desiti da dozvolimo stvari koje ne bi trebalo da dozvolimo. Pod aktivnom energijom dve planete u jednom znaku osetićemo veliku tenziju – te ne dozvolite da u ovom periodu mali problemi postanu veliki, samo zato što niste sigurni kako da se nosite sa njima.

Sezona Rakova je sezona u kojoj ćemo se, napokon, osećati kao mi, biće nam prijatno u sopstvenoj koži i pronaći ćemo deo sebe koje smo mislili da smo zaboravili.

Naslovna fotografija: instagram.com/emperiance

Milica Antić

Comments