Naturalizovana Kanađanka, ukrajinskog porekla, rođena je 19. novembra 1983. u Krakovu u Poljskoj. Sa tri godine seli se u Kanadu, gde nekoliko godina kasnije počinje da se bavi manekenstvom. Sa četrnaest godina Darija je bila visoka 180 cm, poprilično žgoljava i nosila je protezu. Počinje da se bavi manekenstvom, potpisuje ugovor za agenciju “Susan J. Model & Talent Management”, i odmah osvaja nacionalno takmičenje za manekene. Godinu dana kasnije prelazi u agenciju “Elmer Olsen Models” uz pomoć koje bukira nekoliko internacionalnih kampanja, ali tek sa “International Management Group” njena karijera poprima svetske razmere.
Na pitanje o početku svoje internacionalne karijere, Darija odgovara: “Vratila sam se u Njujork, našla se sa svojim agentom, i sledećeg dana sam potpisala ekskluzivni ugovor za Pradu. Od tada, sve ostalo je nekako nejasno.”

U svojoj prvoj sezoni kao profesionalni model, Dariji je pošlo za rukom da osvoji dve najpoželjnije i najprestižnije stvari u svetu manekenstva, a to su naslovnica “Vogue Italia” tri puta (u julu, avgustu i oktobru) i reklamna kampanja Prade za jesen/zimu. Ona je takođe dobila i laskavu titulu jednog od najboljih top modela svih vremena, a 2003. godine biće upamćena kao manekenka koja je učestvovala u najvećem broju revija, neko bilo koji drugi model ikada.

U julu 2007. godine magazin “Forbes” je objavio listu najplaćenijih modela, gde je Darija zauzela 9. mesto sa 3,5 miliona dolara, posle Karoline Kurkove, Natalije Vodijanove, Karolin Marfi, Alesandre Ambrozio, Adriane Lime, Hajdi Klum, Kejt Mos i Žizel Bundšen.

2008. Darija postaje druga manekenka koja je dobila zvezdu na kanadskom bulevaru slavnih, posle Linde Evanđeliste.

2011. slikala se obnažena za Pirelijev kalendar, fotografisana od strane Karla Lagerfilda.

Do danas među Darijinim klijentima nalaze se Prada, Yves Saint Laurent, Versace, Marc Jacobs, Louis Vuitton, Gucci, Givenchy, Belstaff, Lancôme, Ralph Lauren, Christian Dior, Chanel, Stella McCartney i mnogi drugi.

dy2 Daria Werbowy

Podaci i zanimljivosti:
– Rođena je 19.11.1983. u Krakovu, u Poljskoj.
– Visina: 180cm
– Mere: 86-61-86
– Boja očiju: plava
– Boja kose: braon
– Ima brata Oresta i sestru Oksanu.
– Ima pirsing na pupku i dve tetovaže, na stopalu i vratu.
– Hobi: jedrenje.
– Njeno prezime znači vrba na ukrajinskom.
– Ljubitelj je mačaka.
– Voli farmerke i ima preko 60 pari.
– Zanima je ekologija i dobrotvorni rad.
– Bivši momci Džoš Hartnet i Keni Džosik.
– 2008. odlazi na tromesečno putovanje preko Atlantika i Mediterana
– “Vogue Paris” je proglasio za jednu od top 30 modela u 2000-im.
– Najveći blam: kada je za vreme “Burberry” revije naletela na zid, i umalo se onesvestila u bekstejdžu.


Ivi Spremo je diplomirani filolog bez dlake na bilo kojem jeziku. Odana prijateljica koja mrzi foliranja i ne oprašta kad je neko izneveri. Obožava da putuje i da istražuje. Najviše voli kafu sa prijateljima na Dorćolu, Smoki, slatkiše i iznenadne pustolovine.

Comments