10499 Darija Srećković

1. Predstavi nam se u tri rečenice?

Zovem se Darija. Moje ime na persijskom znači ona koja čuva darove, što bi u prenesenom značenju podrazumevalo osobu koja ima puno talenata. Završila sam Dizajnersku i sada studiram na Fakultetu za kulturu i medije, a bavim se i modelingom.

2. Čime se baviš u slobodno vreme?

U slobodno vreme treniram jogu ili provodim vreme sa dragim ljudima.

IMG 0851a Darija Srećković

3. Omiljeni parfem?

Chanel – Mademoiselle.

4. Šta treba da ima dečko da bi te osvojio?
Treba da bude zabavan i da u njegovom društvu izgubim osećaj za vreme.

5. Omiljeni grad i zašto?
Volim da putujem i svaki grad me osvoji nečim posebnim, ali najviše volim Beograd. Tu se osećam kao svoj na svome.  Ovde su mi porodica i svi prijatelji.

IMG 1187a Darija Srećković

6. Ko je za tebe ikona stila i šta uopšte znači stil?

Stil nije samo dobro uklopljena odeća već i način na koji se ta odeća nosi. Nemam neku određenu modnu ikonu, ali mi se uvek dopadne Kim Kardašijan, u svim izdanjima.

7. Reci nam nešto više o takmičenju za mis u Maleziji?
To je takmičenje za Miss Tourism International koje se održava već 15 godina u Maleziji. Po veličini je 3. po redu (posle Miss World i Miss International). Ja sam izabrana od strane Aleksandre Kokotović, koja ima licencu za ta takmičenja za zemlje regiona. U Maleziji sam provela nešto manje od mesec dana. Takmičila sam se sa 57 devojaka kojima su sponzori velike firme iz njihovih zemalja (naftne industrije, narodne banke i prijatelji po vladi) dok je mene sponzorisala mama.  Iako nisam imala najskuplje haljine i tim stilista, frizera i šminkera pored sebe, ušla sam u top 20, što mi jako laska.

8. Da li je konkurencija u modnom svetu jaka i ima li tu mesta za prijateljstvo?

Konkurencija jeste jaka. Devojke su spremne da se bave prljavim igrama kako bi došle do angažmana. Međutim, u tom svetu ima mesta za prijateljstvo, ali jedino u slučaju kada su obe individue zadovoljne sobom i svesne svojih potencijala. Više puta se desilo da me drugarica preporuči za neki posao, jer misli da bi to meni više ležalo nego njoj.

p1 Darija Srećković

9. Omiljena hrana i piće?

Omiljena hrana su mi morski plodovi spremljeni na različite načine, a piće limunada sa medom.

10. Gde ljudi mogu da prate tvoj dalji rad?

Mogu da me jure po časopisima, ali je jednostavnije na Facebook-u.


Jovana Miljanović je, pre svega, veliki sanjar. Piše pesme, priče i svoj neobični blog. Oseća potrebu da uvek bude u toku sa najnovijim informacijama iz sveta – kako bitnim, tako i nebitnim. Živi za putovanja, druženje, modu, umetnost i ukusnu hranu. Omiljeni citat: “Per aspera ad astra”. Spremna na sve da ostvari svoje snove.

Comments