“Uspešni su oni koji su odlučili da uspeju – i onda su radili na tome. Neuspešni su oni koji su odlučili da uspeju – i samo su to želeli.” Vilijem A. Vard

Podaci o procentu nezaposlenosti poslednjih par godina i dalje beleže rast, a čine se da u tome, i dalje, prednjače žene. Posebno su ugrožene one mlade, koje planiraju da osnuju porodicu, pa kao takve nisu pogodne poslodavcima, jer im predstavljaju rizik. Žene su, takođe, često prinuđene da daju otkaz, jer moraju da brinu o deci, pa posle ponovo moraju da prolaze kroz proces traženja posla, kao prvi put.

Pored ovih objektivnih činjenica, postoje i one sitnice, kažu “poslovni x faktor” koji će vas na intervjuu za nijansu odvojiti od velikog broja prijavljenih sa sličnim iskustvom ili školskom spremom. To je vaš govor tela, ponašanje na intervjuu, izbor garderobe, način na koji ste sastavili svoj CV, propratno pismo, pa i od relevantnih preporuka.

Knjiga “Dobila sam posao, a vi?” vam upravo u tome pomaže, nudi smernice u potrazi za radnim mestom, bez obzira na to da li ćete se zaposliti, pokrenuti svoj biznis ili aktivno uključiti u razrađen poslovni sistem mrežnog poslovanja.

Zašto su neke žene uspešnije na razgovorima za posao od drugih i zašto neke brže nađu zaposlenje, dok se drugima poželi mnogo sreće u “narednom izvlačenju”, pitanje je koje su autorke knjige, dr Zorica Karanović i Irena Jekić sebi postavile, a onda uz veliku pomoć institucija, agencija, informacija sa sajtova za zapošljavanje, analizom mišljenja i potreba poslodavaca, došle do odgovora.

Kako same kažu, pojedini saveti nisu nikakva novost. Svi znamo da na intervjuu za posao ne treba da žvaćemo žvaku ili nosimo jarkocrveni karmin. Ali većina saveta upravo dolazi od poslodavaca, koji nam okrivaju na koje sitnice oni obraćaju pažnju. Ovaj praktičan priručnik će vam pomoći u trenucima kada vas savlada trema, panika ili pak kada budete samo želele da se podsetite, da se motivišete pred razgovor za posao. Ovaj vodič će vam pomoći ne samo da se zaposlite već da nađete posao u kome ćete ostvariti najbolje rezultate, već u prvim radnim danima.

dobila sam posao 3d Darujemo povodom 8. marta: Priručnik za nezaposlene žene

U knjizi ćete otkriti:

– Kako da steknete više samopouzdanja

– Koliko je važno celoživotno učenje

– Kako da napišete najbolji CV

– Šta je poslovna elegancija

– Kako da savladate sve trikove poslodavca

– Gde da tražite i nađete posao

– Zašto vam veza nije potrebna

– Da li ste hrabre da pokrenete sopstveni biznis

– Da li je mrežno poslovanje najbolje rešenje za vas

Izdavačka kuća “Finesa” se već 20 godina bavi tehnikama za unapređenje ličnog i poslovnog razvoja, organizuje edukativne i poslovne seminare, a ova knjiga je samo jedna u izdavačkom opusu knjiga koje menjaju život i poglede na svet.

O autorkama:

Zorica Karanović je rođena u Beogradu, diplomirala na odseku za novinarstvo i komunikologiju, na Fakultetu političkih nauka, kao student generacije. Radila je u izdavačkoj delatnosti, imala autorske emisije na radiju “Politika”, i televizijama BK Telekom i RTV Politika, bila kolumnista časopisa “Elle” i urednica ženskog magazina “Bazar”. Doktorirala je 2008. godine i sada radi kao menadžer za odnose sa javnošći. Živi i radi u Beogradu.

Irena Jekić je rođena u Čačku i deo je velike Network marketing mreže. Svoje višegodišnje iskustvo iz ovog posla je prenela na stranice knjige, jer je uz pomoć MLM sistema obezbedila sebi finansijsku potporu i ostvarila svoje snove o pisanju. Zagovornik je neformalnog obrazovanja.

U saradnji sa Izdavačkom kućom “Finesa” poklanjamo vam 10 knjiga “Dobila sam posao, a Vi”. Ispod teksta na sajtu ostavite svoj komentar kao odgovor na pitanje “Kako zamišljate svoj idealan posao”. Deset najboljih odgovora po mišljenju uredništva i Izdavačke kuće “Finesa” dobiće po jednu knjigu. Nagradni konkurs važi samo za Republiku Srbiju. Nagradni konkurs traje do 14. marta i pobednici će biti proglašeni u podne.

Comments