Mnogo je definicija sreće, ali kad se sve sabere i oduzme, ispada da je jedini odgovor onaj osećaj kada se probudiš ujutru bez alarma, samo uz zrak sunca koji se probije kroz zavesu i nađe svoj put do tebe i kaže ti da je vreme za ustajanje. Pa onda samo tvojih par minuta tišine uz prvu jutarnju kafu. Lakoća prolećnog jutra, lagani povetarac koji ulazi u sobu i miris lala na stolu. Zadovoljstvo svim onim što jesi u tom trenutku i svime što ćeš tek biti, jer osećaš da možeš sve.

Možda ti zvuči neverovatno, i kao nešto prelepo što se dogodi s vremena na vreme, ali taj osećaj može da traje. Da se produži i postane svakodnevnica, da postane sam život. Samo ako znaš kako.

shine 1 Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Poveži se sa sjajem

Znaš o kom sjaju pričamo, zar ne? Osetila si to nekada, sigurno jesi. Možda tokom šetnje plažom predveče, kada sunce polako zalazi, ali je miris toplog dana još uvek u vazduhu i sve što osećaš su smiraj i sreća.

Ili kada si prvi put osetila ponos, mir i neizmernu ljubav u jednom. Ili onda kada ti je pred kraj maratona postalo jasno da si pobedila samu sebe, svoje slabosti i predrasude.

shine 2 Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Sjaj je trenutak u kom vreme staje. Svet oko tebe bledi. Postoji samo taj momenat. I ti u njemu. Potpuno prisutna, potpuno uključena, posvećena… potpuno živa. To je sjaj – osećaj koji možda ne može lako da se opiše, niti izmeri, ali može da se proslavi.

Slavi ga i zaustavi u svojoj maloj amajliji sjaja i optimizma. Zadrži svoj jedinstveni zrak sunca uz neki od komada nakita iz nove PANDORA Shine kolekcije. Stavi svoju ogrlicu sreće koja podseća na sve zlatne dane, zablistaj i još važnije – SIJAJ!

Smej se često

Proslavljaj smehom ono vredno i zabavno u sebi i drugima Osmehuj se, smeši, smejulji, smeškaj, nasmej, osmehni, smej, smej iz sveg glasa, smej od srca. Otpusti sve tenzije. Daj životu priliku da te iznenadi. Vrednuj onu svetliju i sjaniju stranu, ne samo života, nego svakodnevnice. Smej se svojim greškama, bićeš bolja sledeći put. Tvoj smisao za humor, tvoj optimizam u malom, je tvoj trag, unikatni otisak tvog pogleda na život koji je nedvosmisleno tvoj i obogaćuje svet, čini ga boljim mestom. Povezuje. Pokloni sebi ili drugima priliku za osmeh.

Comments