Sastavljanje liste od deset najboljih modnih trenutaka 2014. godine zvuči kao jedan pretenciozan pokušaj da se u moru različitosti izdvoji mali broj najistaknutijih momenata. Ipak, nije tako.

Tekuća godina je na svom zalasku. Ona nam je donela neverovatan broj novih trendova, a reciklirala je i poneke stare.

Ovo je bila godina ekstravagancije, godina normcore-a, godina cvetnih printova i jarkih boja, ali i godina pastelnih tonova. U njoj smo slavili ekscentričnost stila, ali i klasične odevne komade, i svakodnevno se divili poznatim ličnostima koje nisu zaboravljale da budu inovativne u svom stilu.

Kako ne bismo neke važne modne momente odbacili, zarad nekih drugih, mi ćemo našu listu ograničiti na one koji su ostavili najjači utisak na nas.

1. Ovo je bila godina u kojoj nas je napustio veliki Oskar De La Renta. Svet je ostao uskraćen za jednog izuzetnog pojedinca koji je modu izjednačio sa umetnošću i ljubavlju prema ženi.

Oscar De La Renta Deset modnih trenutaka koji su obeležili 2014. godinu

2. Ovo je bila godina Kim Kardašijan. Ne samo da je bila najpretraživanija osoba na internetu i da nas je iznenadila golišavom naslovnicom magazina, već je transformisala svoj stil. Njeno najupečatljivije modno izdanje je nesumnjivo bila neverovatna venčanica koju je ponela na venčanju sa Kanje Vestom i u kojoj se smešila na naslovnici “Vogue-a”.

kim kardašijan Deset modnih trenutaka koji su obeležili 2014. godinu

3. Stilizovana Nort Vest na Nedelji mode pokazala je da više ne postoje ograničenja vezana za starost kada je stil u pitanju.

nort vest Deset modnih trenutaka koji su obeležili 2014. godinu

4. Nije bilo zabavnijeg modnog momenta u godini od prizora ekscentričnog dua Kare Delevinj i Karla Lagerfilda na modnoj reviji u supermarketu.

karl lagerfild i kara delevinj1 Deset modnih trenutaka koji su obeležili 2014. godinu

5. Ema Ferer, unuka Odri Hepbern, oduševila nas je u editorijalu “Harper’s BAZAAR-a”.

Ema Ferer1 Deset modnih trenutaka koji su obeležili 2014. godinu

6. Poplava normcore-a je nešto po čemu će ova godina nesumnjivo ostati zapamćena.

normcore Deset modnih trenutaka koji su obeležili 2014. godinu

7. Pred našim očima se, iz dana u dan rađao jedan novi modni fenomen, po imenu Kendal Džener. Do nedavno samo članica slavne Kardašijan-Džener porodice, Kendal se sa samo 19 godina pretvorila u jednog od najvećih supermodela današnjice. Naš omiljeni momenat je nesumnjivo njeno pojavljivanje na reviji Marka Džejkobsa, kojom je i otpočela pomama kreatora za njom.

kenda dzener Deset modnih trenutaka koji su obeležili 2014. godinu

8. Ovo je bila godina u kojoj je glavni medijum mode bio Instagram. Na Instagramu smo saznali da su neverovatne Kara Delevinj i Kejt Mos postale zaštitna lica brenda Burberry, kao i da je Kendal Džener postalo novo lice brenda Estee Lauder.

instagram Deset modnih trenutaka koji su obeležili 2014. godinu

9. Rijanina prozirna haljina napravljena od 230 hiljada Swarovski kristala pokrenula je pravu lavinu. Sve poznate ličnosti želele su da oponašaju ovaj stil.

rijana Deset modnih trenutaka koji su obeležili 2014. godinu

10. Prada statement kaputi trebalo bi da postanu najcenjeniji muzejski eksponat jednog dana kada se bude birao modni komad koji je obeležio 2014. godinu.

prada Deset modnih trenutaka koji su obeležili 2014. godinu

Šta je na vas ostavilo najjači utisak?

Jasna Stanić

Comments