Došao je onaj čuveni period u godini kada ne možete preterati sa sjajem, blještavilom i šljokicama. Obožavaoci pretrpanog i napadnog bez ustezanja mogu pustiti mašti na volju, jer u novogodišnjoj noći ništa nije previše svetlucavo i ništa nije dovoljno glamurozno.

Jarke boje, kristali i štras neodoljivi su detalji svake novogodišnje dekoracije, a koliko su pojednici spremni daleko da odu, govori podatak da su u stanju da daju čitava bogatstva kako bi napravili raskošni praznični ambijent.

Uživajte u pogledu na najskuplje novogodišnje ukrase na svetu.

1. Jelka od čistog zlata

Jedan japanski draguljar se pobrinuo da opovrgne sve one koji su bili ubeđeni kako je jelka jedan od najjednostavnijih ukrasa u ovo doba godine. On je napravio jelku od čistog zlata tešku 21 kilogram i ukrasio je nizom zlatnih ornamenata u vidu traka, srca i orhideja. Ovo skupoceno zlatno drvce se procenjuje na neverovatna dva miliona dolara.

Zlatna jelka sa ukrasima od srca  Deset najluksuznijih novogodišnjih ukrasa

Neobična i skupa jelka još uvek nije pronašla kupca

2. Sveća od dijamanata

Danas je teško zamisliti novogodišnju noć bez upaljenih sveća. One nose duh romantike i topline i zato su omiljeni ukras svakog doma. Ipak, ovakva sveća predstavlja pravi luksuz, jer je ukrašena ogrlicom sačinjenom od desetine osamnaestokaratnih dijamanata. Da biste upotpunili dekoraciju novogodišnje trpeze ovim detaljem, potrebno je da izdvojite “tričavih” 4,995 dolara.

Crno bela sveca na kutiji Deset najluksuznijih novogodišnjih ukrasa

Sveća vredna hiljade dolara

3. Postolje od kristala

Za sve one koji se odlučuju za veštačke jelke, neophodno je čvrsto i stabilno postolje. Ipak, ovakav držač teško da ćete videti u običnim domovima. Napravljen je od Swarovski kristala i njegova cena iznosi 14,770 dolara, te zaključujemo da je rezervisan samo za nekolicinu koja je spremna da izdvoji ovu basnoslovnu sumu.

Zlatno postolje za jelku Deset najluksuznijih novogodišnjih ukrasa

Postolje namenjeno za luksuzne i skupe jelke

4. Luksuzne lampice

Jedan britanski električar se zaista potrudio da održi duh praznika. On je, naime, utrošio preko 30,000 evra na dvorišno osvetljenje, a svake godine izdvoji još bar 700 evra na potrošnju električne energije na samu novogodišnju noć.

Eksterijer ukrasen lampicama Deset najluksuznijih novogodišnjih ukrasa

Radost i lepota praznika

5. Zlatna figura Deda Mraza

Mnogi bi rekli kako su figure u obliku Deda Mraza jedan od najslađih ukrasa u vreme novogodišnjih praznika. Ipak, cena ovih figura nije nimalo slatka, jer je reč o čistom dvadesetčetvorokaratnom zlatu, a težina ovog Deda Mraza je preko 20 kilograma. Japanski juvelir koji je osmislio ovu figuru sigurno nije razmišljao koliko je teško pronaći kupca za Deda Mraza vrednog 300 miliona japanskih jena.

Deda Mraz od zlata Deset najluksuznijih novogodišnjih ukrasa

Zlatna figura izložena je u jednoj juvelirnici u Tokiju

6. Dijamantska jelka

Ova jelka je napravljena od 21,978 dijamanata, 3,762 kristala i 456 lampica. Visoka je preko šest metara, a teži preko tri tone. Svi zainteresovani koji žele da postanu vlasnici ovog primerka morali bi da izdvoje više od milion dolara.

Velika bela jelka Deset najluksuznijih novogodišnjih ukrasa

Jedna od najsjajnijih novogodišnjih jelki na svetu

7. Kugle od dragog kamenja

Omiljeni ukrasi na novogodišnjoj jelci su tradicionalne kristalne kugle. Ipak, ovo nije nimalo tradicionalna dekoracija, ako uzmemo u obzir da je svaka od ovih kugli napravljena od 1,500 dijamanata i 1,800 rubina, a prsten koji je okružuje sačinjen je od belog zlata. Cena dijamantskih kugli iznosi više od milion i po dolara.

Kristalna kugla sa crvenom masnom Deset najluksuznijih novogodišnjih ukrasa

Najskuplje kristalne kugle na planeti

8. Halmarkova kolekcija figura

Još jedna u nizu skupocenih dekoracija najprimamljivija je strastvenim kolekcionarima ukrasa sa filmskom temom. Ukoliko posegnete za ovim ukrasima, imaćete originalnu i unikatnu dekoraciju, ali ćete takođe morati da odvojite čitavo bogatstvo da biste postali vlasnik neke od ovih vrednih kolekcija.

Likovi iz filmova Deset najluksuznijih novogodišnjih ukrasa

Ukrasi savršeni za tematsku dekoraciju

9. Venac od dijamanata i rubina

Ovaj predivni venčić se naizgled ne razlikuje od drugih vešto napravljenih primeraka iz naše okoline. Međutim, činjenice govore drugačije. Reč je o venčiću koji je napravljen od retkih i izuzetno vrednih listova i cvetova, a pored toga je optočen sa 32 dijamanta i 18 rubina i ukrašen girlandom na kojoj se nalaze na desetine dijamanata i kristala. Cena ovog venca je 4,645,800 dolara.

Zeleni venac Deset najluksuznijih novogodišnjih ukrasa

Ovaj venčić ne stavljajte na ulazna vrata

10. Diznijeva jelka od zlata

Još jedna jelka napravljena od čistog zlata čija cena iznosi 4,2 miliona dolara. Visoka je oko 2,4 metra i ukrašena siluetama najpoznatijih Diznijevih junaka. Za one koji silno žele ovakvu jelku, a nemaju mogućnost da izdvoje ovaj iznos, japanska zlatara je napravila manju i povoljniju repliku.

Dizni jelka od zlata Deset najluksuznijih novogodišnjih ukrasa

Zlatne siluete Mikija i družine


Nataša Delač voli ljude, smeh do suza, igranje igrica i prvu jutarnju kafu. Za nju, najlepši je osećaj kada prvi put u godini vidi more. Obožava putovanja, čaroliju i čuda.

Comments