Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Tri saveta za postojani tečni puder

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Možda ste uspešni i srećni, ali možda i dalje tražite neke načine na koje biste dali smisla svom životu i tako ga upotpunili. Sa druge strane, možda se nalazite u nečemu što liči na neprekidnu borbu samo kako biste pregurali svaki dan, ne vidite u potpunosti šta se dešava oko vas i jednostavno životarite. Bilo da želite da krenete napred i ka boljem životu od sadašnjeg ili da okrenete potpuno nov list, evo nekih ideja kako da unapredite svoj život.

Iskoračite iz svoje zone udobnosti

Jedan od najboljih načina da oplemenite svoj život jeste da iskoračite iz svoje zone udobnosti. Kako starimo, rutina i odgovornosti pokazuju da se veoma lako i brzo zaglavimo u svojoj kolotečini i pre nego što to primetimo, osećamo se kao da smo zarobljeni i da nam nema izlaza. Kad biste imali kvalitetan život u sadašnjoj zoni udobnosti, ne biste slušali onaj dosadni unutrašnji glas koji vam govori da vam sve vreme nešto nedostaje. Živnite malo, dajte sebi šansu, oslobodite se straha zarobljenosti tako što ćete pobediti strah od neuspeha i samo se pokrenite.

slika 11 Deset prostih načina da date smisao svom životu (1. deo)

Dajte sebi šansu

Budite zahvalni

Ako želite da nađete smisao u svom životu, jedan od najboljih načina jeste da budete zahvalni za sve što ste do ovog trenutka postigli. Ako ste stalno usredsređeni na stvari koje nemate, ili na one koje drugi ljudi poseduju, nikada nećete biti zadovoljni svojim životom. Probudite se svakog dana sa mišlju kako ste zahvalni na svom zdravlju, svojoj porodici i svojoj sposobnosti da sami zarađujete i odmah ćete se osećati ispunjeno i mnogo srećnije i zadovoljnije.

Poslušajte svoju intuiciju

Naša intuicija je unutrašnji glas, veza sa duhovnom stranom našeg ja koja je tu da nas vodi i štiti na našem životnom putu. Naša jedina greška koju pravimo jeste da izaberemo da ignorišemo intuiciju i pratimo drugačiju putanju. Ako vam vaš unutrašnji glas i instinkt oštro poručuju nešto, pali se crvena lampica i upozorava vas da ćete napraviti lošu odluku – dajte sebi vremena da zastanete, razmislite o svemu i poslušate šta vam govori unutrašnji glas. On nikada ne greši, nikada vas neće izneveriti i nikada neće dozvoliti da živite životom koji je lišen smisla. Imajte poverenja u svoju intuiciju.

Zdravlje je na prvom mestu

Jedna od stvari koju možete da uradite kako biste dali više smisla svom životu jeste da se usredsredite na ono što u suštini i održava vaš život – vaše zdravlje. Kada živite zdravim životom, pazite na zdravu ishranu i obavljate dovoljno fizičkih aktivnosti, tada vodite računa o svom telu, koje će zauzvrat da čuva vas. Kada se osećate snažno, punim života i vitalnosti, tada ste nepobedivi u stvarnosti, možete bolje da se izborite sa problemima, radite napornije i postižete više na duže staze. Loši izbori, poput prekomernog unosa alkoholnih pića, pušenja i ishrane brzom hranom, veoma malo kretanja, rade protiv vas i nećete imati smislen život. Samo vi možete da utičete na ove promene.

slika 21 Deset prostih načina da date smisao svom životu (1. deo)

Pazite na ishranu i celokupno zdravlje

Postavite ciljeve

Postavljanje ciljeva i njihovo ostvarivanje će dati vašem životu više smisla i uživanja nego što biste ikada mogli da zamislite. Veoma je bitno da ste stalno u mogućnosti da postavljate nove izazove za sebe kako biste nešto izmenili u svom životu, obrazovanju, porodičnom životu i kako biste izgradili i poboljšali odnose sa okolinom, ali vam je potreban plan kako da do toga stignete.

Ostanite uz nas i pročitajte o još pet načina da poboljšate sopstveni život!


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Editors choice