Ponekad, samo prepoznavanje situacija koje su neopravdano tolerisane obnavlja nadu i energiju. Ukoliko ne znate koji kamen vas vuče na dno, nećete moći da pomognete sebi. Potrebne su zaista male promene i videćete neverovatno poboljšanje vašeg raspoloženja i izgleda. Možete potpuno promeniti kurs života i pronaći unutrašnji mir za koji niste ni znali da postoji. Posle ove rečenice naći ćete deset stvari koje nikako ne smete da tolerišete ukoliko želite da vam život bude ispunjen uživanjem.

Nezadovoljstvo na poslu

Istraživanja kažu da čovek skoro polovinu života provede na poslu. Ako ste nezadovoljni istim, da li zaista želite da provedete toliko vremena u lošem raspoloženju? Razmislite koliko to utiče na vaš emotivni život, zdravlje  i sve preostalo vreme van njega. Takođe, razmislite o tome koliko mogućnosti propuštate koje se nude drugim poslom koji volite da radite i koliko vas to ispunjava. Nemojte dopustiti da vam život prolazi na taj način. Nađite posao koji volite. Doškolujte se, ukoliko je to potrebno. U najmanju ruku, izborite se za promene na vašem sadašnjem poslu koje će umanjiti vaše nezadovoljstvo.

Velika razdaljina od posla

Poznato je da velike razdaljine od posla ne samo da oduzimaju sate, dane, pa u sumi i godine života, već vas čine nervoznijim, a vaše vreme bezvrednim. Preporučuje se da posao bude relativno blizu vas, a ukoliko to nije moguće, razmotrite mogućnost da se preselite u deo grada ili grad koji je blizu vašeg radnog mesta.

Nezdrav život

Da li patite od viška kilograma? Hranite se nezdravo? Da li preterujete u alkoholu i drugim supstancama? Nezdrav život se može izjednačiti sa nesrećnim životom. Ako ne izgledate lepo, ne možete ni da se osećate lepo, a samim tim onemogućeno vam je i da uživate u životu.

tol tekst Deset stvari koje nikada ne treba tolerisati

Vaše telo je vaš odevni predmet, pa biste mogli da povedete računa o njemu

Nered u vašem stanu

Kako živite u svom stanu je odraz ko ste vi. Ne morate da živite u dvorcu sa mnogo spavaćih soba i kupatila, bitno je da vaš životni prostor odiše radošću, redom i mirom koji želite da imate u životu, čistoćom i toplinom koja će privući vas, a i vaše goste da provodite vreme u njemu.

Negativnost

Oko nas je sve vreme, napadajući naše mozgove kao vojska termita. Često vidimo negativne situacije i ideje na vestima i novinama. Naši prijatelji i kolege dele svoje negativna iskustva koja su doživeli. Čujemo tužne tekstove pesama i gledamo nasilje koje se neprestano prikazuje u serijama i filmovima. I pre nego što postanemo svesni toga, često smo i sami negativni. Ugasite to. Odšetajte od tih situacija. Prestanite da slušate, već se okrenite pozitivnim mislima.

Previše stvari

Mnogi vole da imaju stvari i da ih kupuju. Tokom života one se gomilaju i počiju da zahtevaju previše vremena, energije, novca i napora. Odjednom nisu tako sjajne kao što su bile i gubi se dalja želja za njima. Postaju teret – nešto što se radije čuva i skuplja prašinu, a ne uživa se u njemu. Otarasite se svih nepotrebnih stvari i tako ćete uštedeti dosta vremena i energije.

Finansijski problemi

Stres i emotivna bol izazvani finansijskim problemima kradu mir i životnu radost. Šta god da radite ili ste radili u prošlosti što je izazvalo ovaj problem mora pod hitno da se promeni. Naravno, mnoge finansijske poteškoće su nezaobilazne, ali mora se uraditi sve što je u čovekovoj moći da smanji taj stres, pa makar i dostavljanje pica nekoliko meseci. Ako previše trošite, prestanite. Prodajte višak stvari koje imate.

Neiskrenost prema sebi

Da li ste jednaki sa svojim vrednostima? Da li ste iskreni prema sebi? Da li imate potrebu da se izvinite ili zatražite oproštaj ako ste nešto loše uradili? Kada živite u neskladu sa svojim principima, posledica je nesklad i u vašim mislima i duši. To vam crpi energiju, pojačava krivicu i smanjuje samopouzdanje. Budite pošteni prema sebi i prema drugima.

Život bez zabave

Ako je vaš život samo vaše obaveze i posao (čak i kada vam je posao uživanje), onda živite veoma neuravnoteženo. Zabava i opuštanje su nezamenljiv sastojak srećnog života. Oslobađajući se od raznih stresova, sportom ili samo pićem pravite prostor zabavi, putovanjima i ispunjenim trenucima.

Prihvatanje neznanja

Ovo je izgovor da nešto ne biste uradili. Čovek je zaokupljen tada svojom nesposobnošću da postigne nešto jer se plaši. Plaši se da će biti teško, da možda neće uspeti ili da neće dobiti pravi rezultat svog rada. Ne prihvatajte više ovakve izgovore.

Pošto smo prešli deset činjenica koje vode kroz prolaz ka moćnijem životu, došli smo do sledećeg nivoa, korišćenjem ovih koraka u praksi. Javite nam kako deluju.


Ivana Vuković je studentkinja ekonomije. Zaljubljena je u pisanje i voli kada njeni tekstovi govore nešto o njoj umesto nje same. Veruje da se psi i mačke mogu pomiriti rečima.

Comments