Danas je opšte poznato to da je Twitter zabavna, korisna i informativna društvena mreža koju su pored mnogih svetskih zvezda prigrlili i milioni korisnika čiji broj raste iz dana u dan. Dok jedni komuniciraju sa prijateljima, fanovima i svetskim zvezdama drugi aktivno reklamiraju nepoželjne, ponekad čak i uznemirujuće trendove. Možda bi trebalo da postoji i novi rijaliti šou pod nazivom Twitter, ali u međuvremenu, ovaj tekst bi trebalo da bude dovoljan. Predstavljamo vam deset stvari koje bi trebalo da izbegavate ukoliko želite da vaše tvitovanje ostane i sigurno i zabavno.

Ogovaranje saradnika

Pre nego što postavite ovakav tvit dobro razmislite koliki rizik nosi sa sobom. Ne zaboravite da samo zato što živimo u doba društvenih medija i što svi dele svaki detalj o svom privatnom životu ne morate uvek da im se pridružite i stavite vašu bezbednost ili položaj u opasnost, time što ćete ogovarati saradnike na ovakav način.

Planovi za odmor

Hvalisanje o planovima za odmor sa prijateljima i porodicom u lice je jedno, ali tviting o njima je nešto drugo. Naravno, vaši sledbenici će možda biti ljubomorni, ali postavljanje specifičnosti takođe može podstaći tehnološki potkovanog provalika da se ušunja i pokvari vam planove ili uživanje.

Rizični hobiji

Među vašim sledbenicima takođe može da vreba i agent osiguranja, tako da dva puta razmislite pre nego što okačite fotografije kako skačete iz padobrana ili ronite u okeanu. Takođe, ukoliko ste naveli povredu kao razlog odmora pripazite da ove fotografije vašeg šefa ne podstaknu na previše istrage.

22 Deset stvari o kojima ne treba tvitovati

Sigurno vam to ne treba

Žestoke slike ili poruke

Nadamo se da ne treba da vas podsećamo na to da reklami vašeg dekoltea ili novih čizama nije mesto na Twitteru. Postoje mnogo bolji načini da se prikažete u pravom svetlu.

Drink postovi

Ima li šta gore od pijanog tvita ili pisanja o bivšem u tri posle ponoći? Možda će vam u tom trenutku to izgledati patetično ili zabavno, ali sutradan će vam sigurno biti neprijatno.

Comments