Izaberi ovu BOJU ako želiš da deluješ SAMOUVERENO i COOL!

Samo za prave HEDONISTE: Kako da napraviš najbolju KAFU ikad!

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Destinacije iz mitova i legendi

Destinacije iz mitova i legendi

Inspiraciju za putovanje možemo naći i u mitovima i legendama. Iako i dalje nije utvrđena istorijska verodostojnosti i veza sa mitskim područjima, Avalon, Is, Šangri La i drugi u velikom broju privlače turiste iz godine u godinu. Za Vas izdvajamo najzanimljivija mesta iz svetskih mitologija.

Avalon castle Destinacije iz mitova i legendi

Avalon

Avalon je, prema verovanju, mesto gde počiva kralj Artur, a smatra se da je upravo ovde napravljen i njegov mač Ekskalibur.  Kralj je došao u ovaj gradić da bi predahnuo od silnih borbi. Veruje se da, kada se vrati na zemlju, Isus kročiti upravo na tlo Avalona.

Glestonberi nekadasnji Avalon Destinacije iz mitova i legendi

Glestonberi, nekadašnji Avalon

Na mestu legendarnog grada danas je Glestonberi, udaljen tri sata od Londona. Najveća atrakcija mesta je crkva svetog Džozefa, koju svake godine poseti stotine hodočasnika, kao i muzički festival koji je jedan od najvećih u svetu.

Beimeni Destinacije iz mitova i legendi

Beimeni

Beimani je mesto gde se nalazi fontana večne mladosti. Huan Ponče de Leon je u potrazi za ovim mestom otkrio Floridu. Dilema i dalje postoji da li je mesto večne mladosti na Floridi ili na Jukatanu.

ShangriLa Destinacije iz mitova i legendi

Šangri La je dolina sreće i blagostanja skrivena negde na Himalajima. Veruje se da samo čovek čiste duše može naći ovo sveto mesto. Za nekoliko lokacija između Tibeta i Indije smatra se da je Šangri La, ali najzastupljenije verovanje je da se nalazi u Skarduu u Pakistanu. Ipak,  grad Zongdijan u kineskoj provinciji Junan je pre par godina preimenovan u Šangri La i na taj način postao magnet za turiste.

Kartagina Destinacije iz mitova i legendi

Kartagina

Kartagina, istorijski neprijatelj Rima smeštena je u današnjem Tunisu. Kolonija Kartagina je je bila veoma važna trgovačka i ratna sila. Oko kolonije nastalo je Kartaginsko carstvo, najveća pomorska sila na Mediteranu do Punskih ratova. Rimljani su porušili Kartaginu, a stanovništvo prodali kao robove. Ruševine su otkrivene prilikom restauracije predsedničke palate i danas su jedna od najposećenijih lokacija u Tunisu.

Ys Destinacije iz mitova i legendi

Ys

Is počiva na obalama današnje Bretanje kod zaliva Douarnenez. Po legendi, kralj Gradlon je izgradio grad svojoj ćerki Dahut koja je grad zavidne lepote pretvorila u poročno mesto. Is se od tada smatra gradom divljih zabava i orgija.


Tijana Jeremić je student turizma, pasionirani putnik i autor bloga Heels and Voyages by T. Veliki obožavalac štikli, slatkiša, okeana i životinja. Smatra da ljudi kroz putovanja uče o drugima, ali i o sebi.

Editors choice