Kada jednom otkrijete tajnu detoksikacije napicima, nikada nećete prestati da ih konzumirate. Ukoliko želite da smršate i da pritom izbacite toksine iz organizma, ovo je pravi način za to.

Kako bismo vas ubedili u to, navodimo vam razloge zbog kojih morate isprobati ovu metodu čišćenja organizma.

detoksikacija Detoksikacija: Napici za čišćenje organizma

Mit

Ukoliko dosad niste koristili ovu tehniku čišćenja organizma, moguće je da mislite da to nije zdravo i da tako žive samo preterano mršave devojke koje se ne hrane već samo piju ove sokove. Niko vam ne kaže da treba da provedete mesec dana pijući isključivo sokove, ali ukoliko to uradite jedan dan, neće vam se desiti apsolutno ništa.

Metoda

Kada odlučite da započnete sa čišćenjem, odvojite jedan dan vikenda kada ćete sprovesi ovaj plan. Zatim, svaki obrok u toku dana zamenite prirodnim sokom. U međuvremenu takođe pijte mnogo vode.

Šta da koristite

Možete uzeti bilo koje voće ili povrće. Dobro je da vam osnova budu jabuke i šargarepe, a ostatak dodajte voće ili povrće po ukusu. Preporučljivo je dodati spanać, koji ima veliku energetsku vrednost, banane, avokado, krastavac, celer i lubenicu. Ne plašite se da mešate ukuse. Svako voće i povrće sadrži različite vitamine i minerale i na različiti način utiče na vaše zdravlje.

To je detoks

Ako ste odlučili da izbacite iz svog organizma ne kršite pravila. Bez kofeina, bez mlečnih proizvoda i bez grickalica između sokova. Jedino što možete da uzmete ukoliko baš poželite da nešto i žvaćete jeste voćka, jer ovaj dan treba da bude posvećen isceljenju vašeg organizma.

Beneficije

Nakon ovako provedenog dana osećaćete se odlično! Bićete puni pozitivne energije, srećni i zadovoljni, a i činiće vam se da ste automatski mršaviji!

Zašto je ovo važno?

Ukoliko češto konzumirate kofein i brzu hranu ili slatkiše, u vašem organizmu se talože brojni otrovi, koje bi bilo dobro izbaciti u nekom trenutku. Neka recimo ova nedelja bude baš vaš trenutak za detoks!

Lenka Gatić

Comments