Mada je vežbanje najbolji način da se izgube kalorije, sagorevamo ih radeći sve: od disanja, varenja do, jednostavno, rasta. I svaki deo toga se računa, tako da male odluke koje donesete u toku dana mogu da imaju velike rezultate. Evo nekoliko podmuklih trikova koje možete da radite van teretane i da dodatno izgubite kalorije!

1. Nemojte sedeti u jednom mestu! Ako ste nervozni tip osobe koji tapka nogama u mestu ili kucka prstima o sto, imate sreće. U proseku, ovakva aktivnost može da sagori između 300 i 350 kalorija u toku dana, ali će taj broj umnogome zavisiti od toga šta je to što najradije radite kada ste nervozni (šetanje gore-dole po sobi će vam, recimo, sagoreti više kalorija nego tapkanje o sto).

2. Smejte se… dosta! Kako istraživanja pokazuju, deset do 16 minuta smeha mogu da povećaju sagorevanje kalorija od deset do 40 po danu, što se prenosi na oko pet kilograma godišnje.

slikka13 Devet podmuklih načina da sagorite kalorije!

Osim što će vam doneti radost i uživanje, smeh će vam pomoći i da sagorite kalorije

3. Začinite stvari! Istraživanje pokazuje da začinjena hrana može da ubrza metaboličke procese i da ubrza sagorevanje kalorija do 50 na dan.

4. Žvaćite! Žvakanje žvake sagoreva oko 11 kalorija na sat. Žvaćite one bez šećera kako biste izbegli kalorije i karijes. Dobijate dodatne poene ako hodate dok žvaćete.

Comments