Ovog leta nemojte misliti na brze, nedelotvorne dijete. Svetski popularna UN dijeta konačno je dobila naslednicu. U ovim vrelim danima okrenite se novom izumu – dijeti 5:2 i gledajte kako se kilogrami tope, a da pritom ne morate da gladujete.

slika1. Dijeta 5:2

Budite zdravi i vitki, a ipak uživajte u hrani.

Ova dijeta nastala je kao plod saradnje nutricionistkinje Mišel Harvi (Michelle Harvie) i onkologa Tonija Hovela (Tony Howell) u želji da onima koji vole ukusnu hranu omoguće da ipak izgube višak kilograma. Njihova knjiga “Brza dijeta” zapalila je Veliku Britaniju i SAD, i postala most koji spaja ukusnu hranu i vitku liniju.

Sama dijeta proistekla je iz naučnih istraživanja obavljenih na institutu Genesis Breast Cancer Prevention u Mančesteru. Ustanovljeno je da je višak kilograma povezan sa ovom opakom bolešću, te su naučnici 2006. godine pokrenuli istraživanje ne bi li našli novi način za oslobađanje od prekomerne težine. Želeli su dijetu koja neće biti neprovereni marketingški trik, niti imati svima nama poznati jo-jo efekat. Stoga, zamislili su dijetu 5:2 kao mehanizam koji deluje ovako: smenjivanje dana kada se hranimo kao i obično sa danima posta dovešće nas do očekivanih rezultata.

Comments