Poslušala sam ga i posegla za prvim što me privuklo. Joga. Čisto uživanje. Posle pola godine oduševljenog vežbanja i dalje sam bila debela, ali savitljiva kao nikad, čak sam mogla i stoj na glavi da uradim. Onda je proces krenuo dalje, u transformaciju. Joga lanč, vežbanje u prirodi, post na vodi tokom mesečevih mena… U narednih šest meseci otišli su svi suvišni kilogrami. Bavila sam se intenzivno raznim samospoznajnim metodama i kako to obično biva, vratila se na početak. Na pitanje zadovoljstva. Odnosno, slobode, ljubavi, kreativnosti, seksualnosti, opuštenosti.

Kad okrenete u nekom procesu čitav ogroman krug i zatvorite ga, neminovno je ući u sledeći. Još veći. Gde se preispituju sve vrednosti, potrebe, stremljenja i izgledi. Za mene je to značilo razvod, pre svega.

vukodlak dijeta Dijeta: Mučenje ili zdravlje?

I prošle su godine u crtanju sledećeg kruga. Počela sam da pišem i nastavila da dišem. Pronašla sam ljubav, otkrila nove dimenzije seksulanosti, opuštenosti i slobode. Deca su još malo porasla, ja sam još malo ostarila. Još jedan krug se zatvorio. Imperativ zadovoljstva je produbio svoje zahteve i suočio me sa, oh, iznenađenja, nezadovoljstvom.

Comments