Oni koji prate svoje ritmove, periode i cikluse, često imaju potrebu da se povremeno pročiste, da poste i fizički se aktiviraju i oni poštuju te potrebe. Kao što se ne ustručavaju da se najedu masnog pečenja, ako im to baš prija. I ti periodi i oscilacije u navikama i praksama dovoljni su za održavanje ravnoteže i balansa. Često, to znači periode viška težine i periode spontanog mršavljenja, a poenta osciliranja je da se uvek osećate dobro – tojest, da ne osećate krivicu što ste dozvolili sebi da se ugojite i da ne osećate da vas ti kilogrami pritiskaju i opterećuju, već su samo izraz vaše potrebe da osnažite svoje fizičko prisustvo u svom svetu.

Ako postupate svesno, uživaćete u hrani i u sebi, koji god da je period na redu. Možda vas trenutna emotivna praznina nagoni da više jedete i da birate težu i masniju hranu, ali ako to shvatite kao oblik terapije i način da se uravnotežite, onda je sve u redu. Jer ako u ovakvom periodu nastojite da sačuvate liniju, onda ćete se mučiti i neće vam biti dobro. Uspevaćete sebe da sabotirate u pokušajima da se obuzdate i ograničite i stvorićete dodatni pritisak i opterećenje koje vam nije potrebno.

Ali ako se opušteno ugojite nekoliko kilograma, znajući da ćete u nekom narednom periodu bez napora povratiti liniju, onda izbegavate unutrašnju pobunu i unapred izgubljenu borbu, zbog koje ćete se osećati neuspešno, neadekvatno, ružno i debelo.

Teror zdravog života Jedem jagnjetinu i nije me sramota2 Žena kao žrtva zdravog života
Comments