Hot topics

#HairHacks: Kako da tvoja kosa izgleda savršeno čak i na +30 stepeni

#kidsfashion: Najslađi stajlinzi za tvoje omiljene mališane

7 saveta kako da pobediš infekcije na prirodan način i bez upotrebe antibiotika

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Tvoj beauty vodič kroz najbolje tissue maske za lice

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

Najlepša destinacija koju još uvek možeš posetiti ovog leta (ali i jeseni)!

U susret letovanju: Stvari koje obavezno treba da imaš u koferu

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

#beautycrush: Prirodan, a ujednačen ten i kako ga postići

1/2

Parovi koji opstaju i ostaju zajedno, nemaju neki recept koji mogu da vam daju kako da održite vezu – svaki odnos ima svoje specifičnosti i svoje recepte, ali veliki broj parova koji su dugo zajedno, slaže se u tome da je najbitnija intimnost – osećanje povezanosti i bliskosti. Emotivna bliskost se održava i podstiče seksom, a seks je bolji tamo gde su partneri emotivno angažovaniji. Takođe, svi se slažu da intiman život u dugoj vezi nije kao na početku – intenzivan i divalj – ali da je zapravo mnogo bolji i kvalitetniji. Stručnjaci su ustanovili da u dugim vezama intima prolazi kroz sledeće faze:

Strast i požuda

Čuvena, nezaobilazna i magična hemija – to je ono što iskusi svaki zaljubljeni par. Intenzitet odnosa se bazira na strasti i požudi i zaljubljeni par jedino želi da ga svi ostave na miru, kako bi mogao da uživa u seksu, koga nikad nije dosta. U ovoj fazi, ne izlazi vam se iz kreveta i ne oblači vam se.

Nežnost i maženje

Posle prve fazte eksplozivne strasti, nastaje zatišje – požudu smenjuje potreba za nežnošću i sigurnošću i fizička blizina partnera nas više ne uzbuđuje toliko. Možda je tačnije rečeno, više nas ne uznemirava toliko, da mislimo samo na seks. Možemo da uživamo u grljenju i maženju i osećanju povezanosti i prisnosti, a da nismo goli za to vreme.

Odmeravanje i zauzimanje položaja moći

Sledeća faza odnosa je iskušavanje snage partnera – u jednom trenutku postajemo protivnici i borimo se za moć. Ko je bolji, velikodušniji i plemenitiji, ili ko više trpi i toleriše, ko je povređeniji, ko je zaslužniji. Ego vlada u toj fazi i svađe su česte, a seksom se manipuliše i koristi se kao oružje i kao sredstvo pomoću koga se postiže primirje. Mnogi parovi ne opstanu kroz ovu fazu, a oni koji pređu u sledeću, imaju šanse da ostanu zajedno.

Editors choice