Hot topics

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Iz našeg nesesera: Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

1/2

Parovi koji opstaju i ostaju zajedno, nemaju neki recept koji mogu da vam daju kako da održite vezu – svaki odnos ima svoje specifičnosti i svoje recepte, ali veliki broj parova koji su dugo zajedno, slaže se u tome da je najbitnija intimnost – osećanje povezanosti i bliskosti. Emotivna bliskost se održava i podstiče seksom, a seks je bolji tamo gde su partneri emotivno angažovaniji. Takođe, svi se slažu da intiman život u dugoj vezi nije kao na početku – intenzivan i divalj – ali da je zapravo mnogo bolji i kvalitetniji. Stručnjaci su ustanovili da u dugim vezama intima prolazi kroz sledeće faze:

Strast i požuda

Čuvena, nezaobilazna i magična hemija – to je ono što iskusi svaki zaljubljeni par. Intenzitet odnosa se bazira na strasti i požudi i zaljubljeni par jedino želi da ga svi ostave na miru, kako bi mogao da uživa u seksu, koga nikad nije dosta. U ovoj fazi, ne izlazi vam se iz kreveta i ne oblači vam se.

Nežnost i maženje

Posle prve fazte eksplozivne strasti, nastaje zatišje – požudu smenjuje potreba za nežnošću i sigurnošću i fizička blizina partnera nas više ne uzbuđuje toliko. Možda je tačnije rečeno, više nas ne uznemirava toliko, da mislimo samo na seks. Možemo da uživamo u grljenju i maženju i osećanju povezanosti i prisnosti, a da nismo goli za to vreme.

Odmeravanje i zauzimanje položaja moći

Sledeća faza odnosa je iskušavanje snage partnera – u jednom trenutku postajemo protivnici i borimo se za moć. Ko je bolji, velikodušniji i plemenitiji, ili ko više trpi i toleriše, ko je povređeniji, ko je zaslužniji. Ego vlada u toj fazi i svađe su česte, a seksom se manipuliše i koristi se kao oružje i kao sredstvo pomoću koga se postiže primirje. Mnogi parovi ne opstanu kroz ovu fazu, a oni koji pređu u sledeću, imaju šanse da ostanu zajedno.

Editors choice