Hot topics

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

1/2

Parovi koji opstaju i ostaju zajedno, nemaju neki recept koji mogu da vam daju kako da održite vezu – svaki odnos ima svoje specifičnosti i svoje recepte, ali veliki broj parova koji su dugo zajedno, slaže se u tome da je najbitnija intimnost – osećanje povezanosti i bliskosti. Emotivna bliskost se održava i podstiče seksom, a seks je bolji tamo gde su partneri emotivno angažovaniji. Takođe, svi se slažu da intiman život u dugoj vezi nije kao na početku – intenzivan i divalj – ali da je zapravo mnogo bolji i kvalitetniji. Stručnjaci su ustanovili da u dugim vezama intima prolazi kroz sledeće faze:

Strast i požuda

Čuvena, nezaobilazna i magična hemija – to je ono što iskusi svaki zaljubljeni par. Intenzitet odnosa se bazira na strasti i požudi i zaljubljeni par jedino želi da ga svi ostave na miru, kako bi mogao da uživa u seksu, koga nikad nije dosta. U ovoj fazi, ne izlazi vam se iz kreveta i ne oblači vam se.

Nežnost i maženje

Posle prve fazte eksplozivne strasti, nastaje zatišje – požudu smenjuje potreba za nežnošću i sigurnošću i fizička blizina partnera nas više ne uzbuđuje toliko. Možda je tačnije rečeno, više nas ne uznemirava toliko, da mislimo samo na seks. Možemo da uživamo u grljenju i maženju i osećanju povezanosti i prisnosti, a da nismo goli za to vreme.

Odmeravanje i zauzimanje položaja moći

Sledeća faza odnosa je iskušavanje snage partnera – u jednom trenutku postajemo protivnici i borimo se za moć. Ko je bolji, velikodušniji i plemenitiji, ili ko više trpi i toleriše, ko je povređeniji, ko je zaslužniji. Ego vlada u toj fazi i svađe su česte, a seksom se manipuliše i koristi se kao oružje i kao sredstvo pomoću koga se postiže primirje. Mnogi parovi ne opstanu kroz ovu fazu, a oni koji pređu u sledeću, imaju šanse da ostanu zajedno.

Editors choice