Otkrivamo: Kako da imaš jaku, blistavu i dugu KOSU?

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Discovery Channel prikazuje izvlačenje broda Kosta Konkordija

Discovery Channel prikazuje izvlačenje broda Kosta Konkordija

Šta je potrebno da bi se podigao brod veći od Titanika? Kosta Konkordija, jedan od najvećih i najluksuznijih kruzera ikada sagrađenih, nasukao se 13. januara 2012. godine nedaleko od obale Italije, pri čemu je poginulo 32 ljudi. Ogromno plovilo je ostalo na mestu nesreće i predstavljalo užasan prizor za lokalno stanovništvo kao i sve veću opasnost po okolinu.

Discovery Channel odlazi na mesto brodoloma u emisiji “Izvlačenje broda Kosta Konkordija” koja će biti premijerno prikazana 1. decembra u 20.00, sa ciljem da zabeleži ovu veliku akciju spasavanja i otkrije šta o tome misli specijalni tim inženjera koji imaju naizgled nemoguć zadatak – da usprave ogromni brod i konačno ga uklone iz mora. Ovaj specijalni program emitovaće se na kanalu Discovery u preko 220 zemalja.

“Kako bih opisao koliko je ovaj poduhvat zahtevan, mogu da kažem da bih mogao da spojim sve druge akcije spasavanja u kojima sam ikada učestvovao i pomnožim ih sa 10“, rekao je Nik Sloan (Nick Sloane), jedan od glavnih rukovodilaca ovog projekta. “Ovo je, bez sumnje, najveća akcija spasavanja ikada.”

Većina ovakvih poduhvata je prilično jednostavna i podrazumeva da se brod ili izvlači iz vode ili se uništava na licu mesta. Međutim, rasklapanje broda Kosta Konkordija na licu mesta predstavljalo bi ekološku katastrofu. Zato je vlasnicima broda bilo neophodno revolucionarno rešenje. Obratili su se kompaniji Titan Marine koja je čuvena po neverovatnim akcijama spasavanja.

Costa Concordia 1 Discovery Channel prikazuje izvlačenje broda Kosta Konkordija

Kosta Konkordija

U ovom jednosatnom programu, Discovery će dočarati kako se inženjeri pripremaju da obave posao, uključujući izgradnju gigantske barže koja sadrži između ostalog i bolnicu, teretanu i prostorije u kojima će živeti stotine ronilaca i stručnjaka tokom akcije. Gledaoci će takođe imati priliku da se upoznaju sa čitavim procesom uspravljanja broda, poznatim pod nazivom “parbuckling“, a i da vide kako izgledaju pripreme za osposobljavanje broda koji treba da zaplovi ka svom konačnom odredištu gde će biti rasturen u komade.

Ne propustite neverovatnu priču o brodu Kosta Konkordija i timu koji se priprema za najveće spasavanje u istoriji. Tokom programa, gledaoci će imati priliku i da čuju priče iz prve ruke o tome šta se zapravo dogodilo u jednoj od najvećih katastrofa u istoriji kruzera.

Editors choice