Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Promocija novih destinacija: Avio-karte počev od 99 evra

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Šta je potrebno da bi se podigao brod veći od Titanika? Kosta Konkordija, jedan od najvećih i najluksuznijih kruzera ikada sagrađenih, nasukao se 13. januara 2012. godine nedaleko od obale Italije, pri čemu je poginulo 32 ljudi. Ogromno plovilo je ostalo na mestu nesreće i predstavljalo užasan prizor za lokalno stanovništvo kao i sve veću opasnost po okolinu.

Discovery Channel odlazi na mesto brodoloma u emisiji “Izvlačenje broda Kosta Konkordija” koja će biti premijerno prikazana 1. decembra u 20.00, sa ciljem da zabeleži ovu veliku akciju spasavanja i otkrije šta o tome misli specijalni tim inženjera koji imaju naizgled nemoguć zadatak – da usprave ogromni brod i konačno ga uklone iz mora. Ovaj specijalni program emitovaće se na kanalu Discovery u preko 220 zemalja.

“Kako bih opisao koliko je ovaj poduhvat zahtevan, mogu da kažem da bih mogao da spojim sve druge akcije spasavanja u kojima sam ikada učestvovao i pomnožim ih sa 10“, rekao je Nik Sloan (Nick Sloane), jedan od glavnih rukovodilaca ovog projekta. “Ovo je, bez sumnje, najveća akcija spasavanja ikada.”

Većina ovakvih poduhvata je prilično jednostavna i podrazumeva da se brod ili izvlači iz vode ili se uništava na licu mesta. Međutim, rasklapanje broda Kosta Konkordija na licu mesta predstavljalo bi ekološku katastrofu. Zato je vlasnicima broda bilo neophodno revolucionarno rešenje. Obratili su se kompaniji Titan Marine koja je čuvena po neverovatnim akcijama spasavanja.

Costa Concordia 1 Discovery Channel prikazuje izvlačenje broda Kosta Konkordija

Kosta Konkordija

U ovom jednosatnom programu, Discovery će dočarati kako se inženjeri pripremaju da obave posao, uključujući izgradnju gigantske barže koja sadrži između ostalog i bolnicu, teretanu i prostorije u kojima će živeti stotine ronilaca i stručnjaka tokom akcije. Gledaoci će takođe imati priliku da se upoznaju sa čitavim procesom uspravljanja broda, poznatim pod nazivom “parbuckling“, a i da vide kako izgledaju pripreme za osposobljavanje broda koji treba da zaplovi ka svom konačnom odredištu gde će biti rasturen u komade.

Ne propustite neverovatnu priču o brodu Kosta Konkordija i timu koji se priprema za najveće spasavanje u istoriji. Tokom programa, gledaoci će imati priliku i da čuju priče iz prve ruke o tome šta se zapravo dogodilo u jednoj od najvećih katastrofa u istoriji kruzera.

Editors choice