Princeze, lepe, doterane, dobre, vredne, pametne.. San svake devojke je da bude kao jedna od njih. U stvarnom životu u mnogim situacijama nam je pruženo da se osećamo kao princeze, a težnja da budemo uvek elegantne i imamo lepe manire je stalna. Na maskenbalima možemo i da se obučemo baš kao one.

Fotograf Rajan Astamendi (Ryan Astamendi) je napravio seriju fotografija inspirisan najvoljenijim princezama iz Diznijevih (Disney) crtanih filmova. Sličnost sa likovima je velika, kostimi maltene identični, šminka i frizura modela je učinila da se imaginarni likovi ožive. Međutim, svaka pojava vešto varira između stvarnog života i života iz knjige ili sa malog ekrana.

dizni fotografije slika u tekstu 1 Disney princeze u stvarnom svetu

Džasmin iz bajke “Aladin i čarobna lampa”

Astamendiju je trebalo po 30 do 40 sati rada na pripremi svake fotografije. Na pitanje šta je bilo najveće iznenađenje za njega tokom ovog projekta, rekao je: “Ime devojke koja je pozirala kao Aurora iz bajke ‘Uspavana lepotica’ je Princeza (Princess)”.

dizni fotografije slika u tekstu 2 Disney princeze u stvarnom svetu

Aurora iz crtanog filma “Uspavana Lepotica”

dizni fotografije slika u tekstu 3 Disney princeze u stvarnom svetu

Lik Pokahontas je postao stvaran zahvaljujući Rajanovoj kameri

dizni fotografije slika u tekstu 4 Disney princeze u stvarnom svetu

Snežana je mnogima favorit

Rajan je spremio i jednu dodatnu fotografiju za one devojke kojima nije san da budu princeze. Reč je o zavodljivoj Džesiki Rebit (Jessica Rabbit).

dizni fotografije slika u tekstu 5 Disney princeze u stvarnom svetu

U svakoj princezi čuči i mala Džesika

Priče o junakinjama nikad dosta, čini se. Ne znam za vas, ali ja znam u šta ću se maskirati na sledećem maskenbalu.


Ivana Vuković je studentkinja ekonomije. Zaljubljena je u pisanje i voli kada njeni tekstovi govore nešto o njoj umesto nje same. Veruje da se psi i mačke mogu pomiriti rečima.

Comments