Ukoliko uživate u svakodnevnim skin care ritualima i stalno istražujete nove načine da ugodite svojoj koži – sigurno ste nekada istraživali recepte za home-made maske za lice, od kojih će vam koža zablistati. Uživanje u maskama za lice još je bolje tokom jeseni, kada sebi ugađamo u toplini svog doma dok napolju rominja kiša, a mi imamo recept za savršenu masku za lice od matcha praha. Ovu masku koristi i čuvena rijaliti zvezda Kourtney Kardashian, koja je prepoznatljiva po svojoj besprekornoj koži i mladolikom licu, a u nastavku saznajte kako da je napravite, koji su njeni benefiti i šta je tačno matcha prah.

Kako da napravim matcha masku za lice?

Jednostavno, brzo i lako! Masku od matcha praha možete napraviti bez mnogo truda i ručno je umešati za samo nekoliko minuta – a zatim uživati u njenim benefitima. Evo šta vam je potrebno, kako da je pripremite i nanesete pravilno na kožu lica.

Za kreiranje matcha maske za lice potrebno vam je:

  • 1/2 kafene kašičice matcha praha,
  • 1/2 kafene kašičice aloe vera gela,
  • Veoma malo meda ili kreme za lice koja u sebi sadrži med.

Način pripreme i nanošenja:

Sve sastojke izmešajte zajedno u maloj činiji, dok ne postanu homogena gusta pasta. Ovu pastu zatim nanesite na lice i predeo vrata, četkicom ili prstima, dobro je i jednako razmažite i budite pažljivi u predelu oko očiju. Ostavite masku da deluje nekoliko minuta sve dok blago ne očvrsne i dok ne osetite blago zatezanje lica. Tada se umijte mlakom vodom a lice blago istapkajte nežnim peškirom za lice. Nakon nanošenja maske, u zavisnosti od toga da li je jutro ili veče – nanesite hidratantnu kremu ili serum, ili pak kremu za noćnu negu lica.

Comments