Besprekorna koža i predivan ten je najveća beauty želja! Nažalost, akne, bubuljice i slične nepravilnosti na licu su ozbiljan problem koji nas sprečava da održimo zdravu i lepu kožu – posebno kada nakon njih ostanu tamne fleke ili crvene/braon tačke, poznatije kao ožiljci. Bar jednom smo se susrele sa jednim ovakvim ožiljkom i znamo koliko je teško otarasiti ga se. Pre nego što odlučite da ponovo uložite u neki od skupih tretmana za lice (koji svakako pomažu i ublažavaju sve fleke i ožiljke), isprobajte neke od ovih jednostavnih DIY tretmana za ublažavanje ovakvih nepravilnosti. Većinu ovih sastojaka imate kod kuće, a odradiće prilično dobar posao i izbledeće svaku fleku ili ožiljak. Proces zarastanja fleka i njihov nestanak je dug (može da potraje mesecima, čak i nekoliko godina), a sada kada smo kod kuće, savršeno je vreme da isprobamo ove tretmane i poradimo na izgledu naše kože!

Sok od limuna

Da li ste znale da limun ima neverovatnu moć izbeljivanja? Nekada ste ga sigurno koristile kako biste posvetlele kosu, tako da znate o čemu govorim! Zahvaljujući alfa hidroksilnoj kiselini i bogatoj količini vitamina C (koji pomaže u oporavljanju kože i stvaranju kolagena), vaše fleke i ožiljci će biti manje vidljivi. Posvetljujući ten, izjednačićete boju kože na licu. Upotrebite sok od limuna tako što ćete ga naneti na sve nepravilnosti, umasirati u kožu i ostaviti 15 minuta pre nego što isperete lice. Ukoliko imate osetljiv tip kože, dodajte malo vode da ublažite sok, time ćete izbeći eventualno crvenilo i reakciju takve kože. Ovaj tretman možete odraditi svakoga dana.

Soda bikarbona

Zahvaljujući svojim funkcijama pilingovanja, soda bikarbona je spas za fleke i ožiljke. Kada se pomeša sa vodom, obaviće kvalitetan piling na koži, bez da joj škodi. Nekoliko kašičica sode bikarbone pomešajte sa malo vode dok se ne formira gušća tekstura. Umasirajte isključivo na ožiljke i fleke, ostavite svega par minuta na koži i nakon toga isperite. Odradite ovaj tretman dva do tri puta nedeljno, za bolje rezultate.

Aloe Vera

Dobro poznata po tome što ublažava i umiruje kožu, aloa vera je prepuna vitamina koji pomažu koži da se sama zaleči i dovoljno je nežna da može da se koristi na bilo kakvim ožiljcima, čak i na najosetljivijoj koži. Takođe, ima funkcije hidratacije, pa će naša koža uvek biti mekana i blistava. Pokušajte da nađete sveži aloa gel, ili pronađite što kvalitetniji u apoteci. Nanesite aloa veru direktno na ožiljke (primetićete efekat hlađenja i osveženja kada je na koži) dva puta dnevno kako biste ubrzali proces zarastanja na delovima gde je to potrebno!

Comments