Ovaj neobični humanitarni događaj, održan u hotelu Nevski, pokazao nam je da kada se skupe dobri i plemeniti ljudi, koji žele da pomognu, ništa nije nemoguće. Naši eminentni dizajneri su izlagali modele napravljene od novinskog papira, koji je donirala kompanija Ringier Axel Springer. Čitava akcija je delo fenomenalni ljudi iz Supplement-a.

Haljine naših poznatih dizajnera su po završetku modne revije ponuđene na aukciji, a sva prikupljena sredstva, ukupno 551,000 dinara, biće uplaćena direktno na račun za obnovu Kraljeva, koje je ozbiljno oštećeno zemljotresom. Prodato je 9 od 19 haljina u toku same revije, a sve preostale će biti prodavane naknadno.

Humanitarnu akciju “Dizajneri za Kraljevo”, organizovala je kompanija Supplement, a podržali su je Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, Ministarstvo rada i socijalne politike, Grad Beograd – Sekretarijat za zaštitu životne sredine, Ringier Axel Springer, Ekološki fond Ecotopia, Hotel Nevski, Modni studio Click i kompanija Supplement.

Supplement je za cilj imao promociju zdravog života i zaštite životnog okruženja, istovremeno dokazujući da zajedno možemo da skrenemo pažnju na goreće probleme u Srbiji i pružimo pomoć onima kojima je najpotrebnija.

Akciji se odazvalo 17 kreatora među kojima su Katarina Puzić, Mladen Milivojević Baron, Vasilije Kovačev, Srđan Vekić, Ksenija Marković, Marijana Mateus, Saša Vidić, Predrag Đuknić…

Njihove modele je nosilo 20 javnih ličnosti među kojima su Goca Tržan, Katarina Ostojić Kaja, Marina Kotevski, Eva Ras, Maja Nikolić, Iva Smiljanić, Vladimir Stanojević, Ana Stanić, Aleksandra Perović i drugi.


Jovana Miljanović je, pre svega, veliki sanjar. Piše pesme, priče i svoj neobični blog. Oseća potrebu da uvek bude u toku sa najnovijim informacijama iz sveta – kako bitnim, tako i nebitnim. Živi za putovanja, druženje, modu, umetnost i ukusnu hranu. Omiljeni citat: “per aspera ad astra”. Spremna na sve da ostvari svoje snove.

Comments