Hot topics

Šta je to što se ovog leta mora naći na tvojoj #SummerBucket Listi!

Sunce, morska so, dehidrirana koža: Najbolji saveti za letnju negu

Najlepše frizure za posebne prilike koje možeš da napraviš – sama!

O kompromisima iliti kada je OK da prestanemo da ih pravimo

#HairHacks: Kako da neguješ kosu tokom leta + ideja za trendi frizuru za svaki dan

Sve što treba da znaš o detoksikaciji + primer detoks dijete koja zaista radi!

Sa liste neostvarenih odluka: Kako da najzad počneš da se hraniš zdravije?

12 stvari koje se nalaze na svačijoj #wish listi

Održivost kao budućnost mode iliti zašto treba da daš prednost klasici

5 glavnih trendova koje ćemo voleti ovog leta (ali i mnogo duže!)

1/3

Nakon prošlonedeljnog nastavka priče o dizajnerkama koje su promenile modu zauvek, stigli smo i do poslednjeg dela i imena čiji rad sigurno vrlo dobro znaš!

Vera Wang

Figura u svetu dizajna bez koje bi mnoga najglamuroznija venčanja bila aposlutno nezamisliva, kao recimo venčanje Kim Kardashian, u jednoj od najlepših venčanica ikada. Vera Wang je jedna od onih dizajnerki koje nikada nisu bile esktravagantne kako u svojoj pojavi tako ni u svojim komadima, ali kojima to nije ni neophodno da bi bile primećene i zapamćene. Wang je stavila tačku na prenatrpavanja i uvela jednostavnost i svedenost kao osnovne merne jedinice krojeva venčanica. Manje je definitivno ne više, nego mnogo više uz njene komade. Pored venčanica zbog kojih je i stekla najveću popularnost, Wang imperija obuhvata i ready-to-wear komade, parfeme i liniju smokinga, što je pored dizajnerke čini i neverovatnom poslovnom ženom.

Donna Karan

Kako je uloga žene počela da se menja, sa sve većim i većim brojem žena na liderskim pozicijama, i sa veoma uspešnim i ostvarenim karijerama, bilo je neophodno da se u tom pravcu menja i njihova odeća. Svakako da je to počelo već sa odelima, i velikim naramenicama ere 80-ih, ali posebno istaknutu ulogu u kreiranju i definisanju komada za poslovnu ženu ima Karan. Ona je dala ženama mogućnost da uvek budu besprekorno stilizovane, ali i da im bude udobno u komadima i pre svega svojoj koži, a da ih u svemu tome prati aura snage i moći. Karan je bila tako uspešna u svom poduhvatu kreiranja za modernu poslovnu ženu, prvenstveno iz jednog razloga: zato što ona to jeste i kreira iz najbolje moguće perspektive, poslovna žena za poslovnu ženu.

View this post on Instagram

Donna Karan's Next Journey After much thoughtful discussion and in partnership with Donna Karan International and LVMH, our visionary founder, Donna Karan, has made a personal decision to step down from her day-to-day responsibilities as Chief Designer for Donna Karan International. She will remain with the company in an advisory role and will dedicate her focus on her Urban Zen Company and foundation, which she founded in 2007. Over the past three decades, Donna Karan has inspired women around the world to embrace their power and sensuality. When she started her collection in 1985 she set out to simply make clothes for her and her friends. A little collection of simple black pieces that was all about need and desire. She quickly found out that she wasn't alone- she had a lot of friends out there. Her philosophy of a sophisticated system of dressing, "her seven easy pieces" revolutionized the working woman's wardrobe. Donna Karan is an icon, visionary designer and a passionate philanthropist. She believes in dressing and addressing women. Her impact on American Fashion has been extraordinary and she will continue to influence and inspire for years to come. We honor Donna today and always. We look forward to celebrating her past, present and future in her memoir, which is due out in October 2015. #DonnaKaran

A post shared by Donna Karan New York (@donnakaran) on

Editors choice