Nakon prošlonedeljnog nastavka priče o dizajnerkama koje su promenile modu zauvek, stigli smo i do poslednjeg dela i imena čiji rad sigurno vrlo dobro znaš!

Vera Wang

Figura u svetu dizajna bez koje bi mnoga najglamuroznija venčanja bila aposlutno nezamisliva, kao recimo venčanje Kim Kardashian, u jednoj od najlepših venčanica ikada. Vera Wang je jedna od onih dizajnerki koje nikada nisu bile esktravagantne kako u svojoj pojavi tako ni u svojim komadima, ali kojima to nije ni neophodno da bi bile primećene i zapamćene. Wang je stavila tačku na prenatrpavanja i uvela jednostavnost i svedenost kao osnovne merne jedinice krojeva venčanica. Manje je definitivno ne više, nego mnogo više uz njene komade. Pored venčanica zbog kojih je i stekla najveću popularnost, Wang imperija obuhvata i ready-to-wear komade, parfeme i liniju smokinga, što je pored dizajnerke čini i neverovatnom poslovnom ženom.

Donna Karan

Kako je uloga žene počela da se menja, sa sve većim i većim brojem žena na liderskim pozicijama, i sa veoma uspešnim i ostvarenim karijerama, bilo je neophodno da se u tom pravcu menja i njihova odeća. Svakako da je to počelo već sa odelima, i velikim naramenicama ere 80-ih, ali posebno istaknutu ulogu u kreiranju i definisanju komada za poslovnu ženu ima Karan. Ona je dala ženama mogućnost da uvek budu besprekorno stilizovane, ali i da im bude udobno u komadima i pre svega svojoj koži, a da ih u svemu tome prati aura snage i moći. Karan je bila tako uspešna u svom poduhvatu kreiranja za modernu poslovnu ženu, prvenstveno iz jednog razloga: zato što ona to jeste i kreira iz najbolje moguće perspektive, poslovna žena za poslovnu ženu.

Comments