dm nam je, zajedno sa Mimom Zečević, otkrio male tajne savršenog make up izgleda za svečane prilike, ali i za bilo koji drugi večernji izlazak.

Pre nego što počnete sa šminkanjem, od izuzetne je važnosti da vam koža bude hidrirana, kako bi podloga izgledala što prirodnije. Stoga, pre šminkanja stavite ili hidrantnu kremu ili prajmer za lice koji odgovara vašoj koži. Sačekajte par sekundi da vam koža upije kremu i onda krenite sa šminkanjem.

Prvi korak je nanošenje tečnog pudera. Pored odabira nijanse koja odgovara vašem licu, koje možete postići kombinovanjem dve nijanse pudera, jako je bitan i način nanošenja. Četkicom ili beauty blenderom, kružnim pokretima nanosite tečni puder, a nakon toga utapkajte podlogu kako bi tekstura izgledala prirodno. Kada ste završili sa nanošenjem podloge, korektor je vaš saveznik u skrivanju podočnjaka. Nanesite ga u predelu ispod očiju, na sredinu nosa, brade i čela za hajlajt efekat, ali i kako biste naglasili te delove.

Važno je da nakon nanošenja korektora dobro matirate lice, kako bi se proizvod zadržao i kako se šminka ne bi razmazala nakon nekog vremena. Koristite manju četkicu za matiranje predela ispod očiju, dok ostali deo lica možete matirati velikom četkom. Koristite ugaonu četkicu za bronzer, kako biste izvukli prave linije i tako istakli jagodičnu kost. Bronzer nanesite i na viličnu kost, kao i na uglove čela, kako bi ga vizuelno suzili ukoliko imate naglašeno čelo. Jedan od trikova da suzite nos jeste da manjom četkicom izvučete linije pri dnu nosa, koje će ga vizuelno smanjiti.

Nakon bronzera, vreme je da naneste rumenilo. Prilikom nanošenja rumenila morate biti oprezne, kako ne biste imale dva kruga na licu. Iz tog razloga, na četkicu nanesite malu količinu i laganim pokretima na centralni deo jagodice ka spolja, čime ćete podići tonus lica i osvežiti ga. Kada završite sa nanošenjem rumenila, pređite na hajlajter. Ovaj proizvod koristite oprezno, jer ukoliko preterate, vaš make up će biti prenapadan. Strobing, ili trend naglašenog hajlajtinga, ostavite profesionalcima.

Comments