Vodeći drogerijski lanac dm drogerie markt dugoročno je dodatno umanjio cene uložaka i tampona Jessa u okviru koncepta UVEK POVOLJNO. Pored već povoljnih cena za proizvode uključene u koncept UVEK POVOLJNO, dm ima cilj da određivanjem još povoljnijih cena za ove proizvode doprinese smanjenju menstrualnog siromaštva u našoj zemlji.

U godini kada obeležava 20 godina poslovanja u Srbiji, kompanija dm ovim potezom nastavlja sa kontinuiranom podrškom ženama i s naporima da se na nacionalnom i regionalnom nivou utiče na redukovanje ove vrste siromaštva, uz poruku da osnovna higijena treba da bude dostupna svima, bez obzira na socijalni status.

Zajedno protiv menstrualnog siromastva dm vizual 1 Menstruacija nije izbor: Kompanija dm dugoročno umanjuje cene uložaka i tampona Jessa

Ova inicijativa deo je šireg društvenog angažovanja kompanije u celom regionu, pa će svaka zemlja u kojoj dm posluje sprovoditi razne akcije u smeru očuvanja zdravlja žena i smanjenja menstrualnog siromaštva. Uz brojne i kontinuirane aktivnosti posvećene ženskom zdravlju, dm u našoj zemlji drugu godinu zaredom pokreće i konkurs u okviru kog će podržati projekte posvećene unapređenju fizičkog, mentalnog i menstrualnog zdravlja žena, ovog puta pod nazivom „ZAJEDNO jedni za druge!“. Na konkurs mogu da se prijave zainteresovana udruženja, preduzetnici i javne ustanove, a dm drogerie markt će podržati one koji ispunjavaju postavljene kriterijume i pružaju najviše dobrobiti za zajednicu.

„Umanjenje cena menstrualnih proizvoda dm-ove privatne robne marke Jessa i još jedan konkurs posvećen sveopštoj dobrobiti žena predstavljaju naš prvi korak u borbi protiv rastućeg menstrualnog siromaštva na nacionalnom nivou. Kao kompanija koju većinski čine žene, i čiji su kupci u najvećem broju takođe žene, svesni smo izazova s kojima se suočavaju mnoge od nas: žene, devojke i devojčice. Stoga će godina u kojoj obeležavamo dve decenije poslovanja biti posvećena njima, jer one treba da znaju da su sve jednako važne i vredne. Ova inicijativa je naš način da ženama pružimo podršku, jer menstruacija nije izbor već je prirodan fiziološki proces. U mesecima koje slede, kroz razne aktivnosti trudićemo se da ova tema bude u fokusu javnosti. Zato pozivamo i ostale kompanije da se pridruže ovoj inicijativi“, izjavila je Danijela Janičić, resorna menadžerka sektora Nabavka u dm drogerie markt Srbija i Severna Makedonija.

Prema podacima organizacije Džender noledž hab (Gender Knowledge Hub), svaka žena i devojčica u Srbiji mora da izdvoji više od 8.000 dinara godišnje za održavanje osnovne menstrualne higijene. To posebno pogađa porodice s više ženskih članova, dok su menstrualnom siromaštvu najčešće izložene studentkinje koje nisu iz grada u kome studiraju, Romkinje, žene sa invaliditetom i žene koje žive na ivici siromaštva i ispod nje.

Umanjenje cene uložaka i tampona Jessa u dm-u rezultat je težnje drogerijskog lanca da svoj uticaj koristi u smeru osnaživanja i podrške ženama u raznim vrstama projekata i donacija. Protekle godine dm je u velikoj kampanji Zdravlje žena, inspirativnom podcastu, dm Ženskoj trci, kao i kontinuiranom podrškom sigurnim kućama nastavio dugogodišnji put osnaživanja žena. Na tom putu dm će nastaviti da podstiče žene i zato poziva druge relevantne aktere na tržištu, kao i zajednicu u kojoj posluje već 20 godina, da budu deo ove inicijative kako bi se preduzeli konkretni koraci na što više nivoa zarad dobrobiti svih žena.

 

Comments