Hot topics

#HairHacks: Kako da tvoja kosa izgleda savršeno čak i na +30 stepeni

#kidsfashion: Najslađi stajlinzi za tvoje omiljene mališane

7 saveta kako da pobediš infekcije na prirodan način i bez upotrebe antibiotika

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Tvoj beauty vodič kroz najbolje tissue maske za lice

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

Najlepša destinacija koju još uvek možeš posetiti ovog leta (ali i jeseni)!

U susret letovanju: Stvari koje obavezno treba da imaš u koferu

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

#beautycrush: Prirodan, a ujednačen ten i kako ga postići

1/2

Retko nam se dešava da prema sebi osetimo ljubav – kao osećanje koje poznajemo kada nam se javlja u odnosu na drugu osobu, kao želju da je zagrlimo, da budemo u njenom društvu, da je gledamo i poklanjamo joj pažnju. Dakle, ljubav prema sebi je drugačija i oseća se i iskazuje na drugačije načine, od one koju pokazujemo drugim osobama. Evo nekih osnovnih načina za voljenje sebe na dnevnom nivou, u praksi.

Opuštanje

Navika da se opuštate jeste čin ljubavi prema sebi – setite se da povremeno ustanete (ako radni dan provodite u kancelariji) da se istegnete i promrdate, pokušajte da u dnevnu rutinu uvedete šetnju (ne mora da bude neka kilometraža, šetnja može biti kratka) i da tokom te šetnje budete uključeni, da registrujete i primate slike i zvuke iz okruženja, da osetite povezanost sa okolinom (a ne izdvojenost). Aktivno opuštanje pokreće energiju i daje osećaj vitalnosti i jasnoće. Ako ste zbog nečeg pod stresom, zabrinuti i umorni, onda vam je potrebno opuštanje izdavajanjem, ležanje i disanje, meditacija, odlazak u mašti na mesto koje predstavlja vaše utočište – mentalno se prebacite tamo gde se najbolje osećate (plaža, more i sunce, planinski vrh pod snegom, zelenilo šume…) – ova vrsta opuštanja će vam regulisati nivo srčanog pritiska, kao i ubrzani rad srca.

Rezime na kraju dana

Kad legnete da spavate, premotajte film – kakav vam je bio dan, šta ste sve uspeli da uradite, šta ste započeli, šta završili, šta je prošlo dobro (ili bolje nego što ste očekivali), šta ste mogli bolje da uradite i šta je ono što biste u tom smilsu mogli da preduzmete sutradan.

Editors choice