Hot topics

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Iz našeg nesesera: Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

1/2

Retko nam se dešava da prema sebi osetimo ljubav – kao osećanje koje poznajemo kada nam se javlja u odnosu na drugu osobu, kao želju da je zagrlimo, da budemo u njenom društvu, da je gledamo i poklanjamo joj pažnju. Dakle, ljubav prema sebi je drugačija i oseća se i iskazuje na drugačije načine, od one koju pokazujemo drugim osobama. Evo nekih osnovnih načina za voljenje sebe na dnevnom nivou, u praksi.

Opuštanje

Navika da se opuštate jeste čin ljubavi prema sebi – setite se da povremeno ustanete (ako radni dan provodite u kancelariji) da se istegnete i promrdate, pokušajte da u dnevnu rutinu uvedete šetnju (ne mora da bude neka kilometraža, šetnja može biti kratka) i da tokom te šetnje budete uključeni, da registrujete i primate slike i zvuke iz okruženja, da osetite povezanost sa okolinom (a ne izdvojenost). Aktivno opuštanje pokreće energiju i daje osećaj vitalnosti i jasnoće. Ako ste zbog nečeg pod stresom, zabrinuti i umorni, onda vam je potrebno opuštanje izdavajanjem, ležanje i disanje, meditacija, odlazak u mašti na mesto koje predstavlja vaše utočište – mentalno se prebacite tamo gde se najbolje osećate (plaža, more i sunce, planinski vrh pod snegom, zelenilo šume…) – ova vrsta opuštanja će vam regulisati nivo srčanog pritiska, kao i ubrzani rad srca.

Rezime na kraju dana

Kad legnete da spavate, premotajte film – kakav vam je bio dan, šta ste sve uspeli da uradite, šta ste započeli, šta završili, šta je prošlo dobro (ili bolje nego što ste očekivali), šta ste mogli bolje da uradite i šta je ono što biste u tom smilsu mogli da preduzmete sutradan.

Editors choice