Najbolja veza koju ćete ikada imati sa drugom osobom, dogodiće se kada vezu sa sobom podignete na najviši nivo. To su jednostavni zadaci za zdrav ego – granice, razmena, poštovanje – i nije nešto što ne znate. Samo treba da počnete da praktikujete. 

Poštovanje 

Kada poštujete sebe, srešćete nekog ko će poštovati vas. Ne (samo) zbog zakona privlačnosti, već zato što, kada sebe ne poštujete dovoljno, spremni ste da drugima tolerišete mnogo više, nego što bi trebalo. Dozvoljavate im da prelaze vaše granice i da vas ne poštuju i pitate se zašto je to tako. Dakle, ako vas neko ne tretira kako zaslužujete, potrebno je da se pobunite i tražite adekvatan tretman, ili da se udaljite iz takvog odnosa. 

Ljubav prema sebi

Isto je i sa ljubavlju prema sebi – kada sebe volite nežno i sa puno razumevanja, ne tražite partnera koji će vas upotpuniti, već nekog ko je celovit kao i vi. Šta god da vam se dešava u životu, bilo da neko ulazi u vaš život, ili vas napušta, to ne treba da utiče na stabilnost vaše samoljubavi – jer vas odnosi sa drugima ne definišu, drugi ne služe tome da vam daju vrednost, jer je već imate i svesni ste je i sviđate se sebi takvi kakvi ste. 

Šta tačno želite

Kada shvatite i priznate sebi šta je ono što želite, privući ćete osobu sa kojom možete da ostvarite takav odnos. Možda želite partnerski odnos i posvećenost, a možda želite bliskost i osećanja, ali ne i obavezanost zajedništva. Možda vas interesuje brak, a možda vam je stalo samo do najdublje povezanosti, nezavisno od forme odnosa. 

Prioriteti 

Sopstvene potrebe treba da vam budu prioritet. Tada nećete zavisiti od drugih, nećete očekivati da rešavaju vaše probleme i ispunjavaju vaše potrebe, a bićete sposobni da tražite i pružate pomoć i podršku, ravnopravno i bez ustezanja. 

Comments