Možete da vežbate dan i noć kako biste izgradili to telo grčkih bogova. Hladan tuš nakon vežbanja je, međutim, neka druga priča, sa drugačijim ishodom. Ne samo da ćete biti čisti, nego ćete vratiti mišićima snagu, i pospešiti imunitet. Evo i kako!

19 Dobre strane tuširanja posle vežbanja

Tuširanje posle treninga doprinosi mršavljenju

Ostanite čisti

Ovome ne treba opravdanje: higijena je najbitnija. Naravno, posle znojavog treninga, prva stvar koju želite da uradite je da se istuširate. Tuš posle vežbanja je bitan za higijenu. Tuširanje postaje naročito bitno kada vaša rutina vežbanja uključuje sport napolju ili aktivnosti kao što su trčanje, džogiranje ili plivanje.

Umirite mišiće

Evo dobrih vesti za mišiće – lepo, dugo tuširanje posle vežbanja pomaže mišićima da se oporave. Hladan tuš (gde se glava tuša drži direktno nad upaljenim mišićima) može da ublaži bol u mišićima. Topao tuš ujutru pomaže dotok krvi u mišiće, što im dozvoljava da se opuste.

26 Dobre strane tuširanja posle vežbanja

Budite čisti, sveži i čuvajte mišiće od povreda tuširanjem

Izgubite na težini

Nije samo vežbanje način da se izgube kilogrami. Dodajte tuširanje svakom vežbanju i videćete razliku. Metabolizam se neverovatno ubrzava tokom hladnih tuširanja jer mora da ostane topao i održi temperaturu tela. Zato, zauzvrat – on sagoreva kalorije. Vreme je da se to proslavi!

Pospešite imunitet

Kada izložite telo hladnoj vodi, pojačava se dotok moćnih antioksidanata koji pospešuju imunitet. I, ne samo ovo – hladan tuš je sastavni deo mnogih režima različitih treninga, gde se veruje da pomaže u izgrađivanju muškog “ponosa” i istrajnosti. Interesantno.

35 Dobre strane tuširanja posle vežbanja

Tušem do boljeg muškog "ponosa" i istrajnosti? Probajte


Luka Majović voli pisanje i umetnost. Pokreću ga dobri ljudi.

Comments