Možemo dosta dobrih stvari da naučimo od muškaraca – možda su oni jednostavniji, u smislu, manje kompleksni, ali najčešće je jako dobro pojednostaviti stvari. Tako se lakše prihvata neminovno, a problemi se brže rešavaju.

Izrazite svoje frustracije

Muškarci ne trpe emotivni pritisak i zato, kad su frustrirani, oni to izražavaju, “istresaju se”, naljute se, pobesne, izbace negativnu energiju i nastave dalje. Mi smo sklonije da svoje frustracije nagomilavamo dok ne “prsnemo” i time narušavamo svoje psihičko i fizičko zdravlje. Iako mi više razgovaramo o svojim osećanjima i lakše nam je da se poverimo, često potiskujemo i trpimo loša osećanja i frustriranost, pa bismo mogle da naučimo od muškaraca kako da ih se lakše oslobađamo.

Šira perspektiva

Često smo usredsređene na detalje i zbog njih ne vidimo širu sliku. Muškarci bolje sagledavaju stvari iz šire perspektive, jer se ne zamaraju detaljima i preteranim analizama. Možemo da pokušamo da usvojimo taj način posmatranja stvari – iz šire perspektive, sa veće distance, bez mnogo detaljisanja i pretresanja problema “u sitna crevca”.

Comments