Manje gledajte tuđa posla

Žene češće tračare i gledaju tuđa posla, od muškaraca. Nisu ni oni imuni na tračarenje, ali ipak ih to češće nervira, nego što u tome pronalaze zadovoljenje radoznalosti. Muškarci manje gledaju šta rade i kako žive njihovi prijatelji i manje se upoređuju sa njima – više gledaju svoja posla. I to je ono dobro, što bismo mogle da naučimo od njih.

Otpuštanje ljutnje

To je povezano sa frustracijama – kad nas nešto uvredi i povredi, teško nam je da to pustimo, zaboravimo, oprostimo, iako smo primile izvinjenje i prihvatile ga. Muškarci se naljute, pobesne i ohlade se, puste to što ih je naljutilo i uvredilo, zaborave i nastave dalje sa svojim životom. Nisu tako skloni kao mi da se drže starih zamerki i da ih “vade iz rukava” prilikom rasprava.

Stavite sebe na prvo mesto

Muškarci to rade spontano, bez prevazilaženja nekih stavova i navika. Normalno im je da su sebi najvažniji. Mi smo usredsređene na brigu o drugima, od žena se to očekuje, tako nas vaspitavaju i smatra se da je to prirodno. Ali kad počnemo loše da se osećamo jer služimo svima oko sebe, a nas nema nigde u sopstvenom životu, onda su nam muškarci krivi – sebični su, ne pomažu nam, puštaju nas da se mučimo… Svi psihološki saveti koje slušamo i čitamo, govore o tome da treba sebe da stavimo na prvo mesto i mi znamo da treba, ali to je teško i moramo da se izborimo sa osećanjem krivice prema drugima, kad postavljamo svoje prioritete. Treba da pokušamo da se ugledamo na muškarce – njih ne grize savest što su sebi najvažniji. Oni se ne odriču sebe zbog porodice i karijere, pa možda da naučimo kako to i mi da postignemo.

Izvor fotografija: instagram.com/chelseajonesphotography

Brankica Milošević

Comments