Marketing mreža nagradila je organizacije, kompanije, institucije i agencije za najkvalitetnije i najprofesionalnije pojedinačne i integrisane kampanje na sedmom festivalu integrisanih komunikacija KAKTUS 2021. Za nagrade ove godine konkurisalo je čak 230 projekata.

Kampanja “Seniori – imam minut”, koju je osmislila i realizovala agencija Leo Burnett za klijenta A1 Srbija, proglašena je Integrisanom kampanjom godine – Grand Prix. Ova kampanja osvojila je nagradu i u kategorijama Profitna integrisana kampanja i Pojedinačni radovi – Radio. Agencija Leo Burnett i A1 Srbija osvojili su nagrade i u kategorijama Pojedinačni radovi – Print i Brand awareness integrisana kampanja za projekat “A1 Launch kampanja”. Kampanja “Interna komunikacija rebrandinga Vip mobile u A1”, koju je realizovala agencija TACK TMI ADRIA, osvojila je nagradu u kategoriji Pojedinačni radovi – Interne komunikacije.

Kaktus2021 Dan2 988 Dodeljene nagrade KAKTUS 2021

Sa ukupno pet dobitnika, 15 finalista i Grand Prix nagradom, kompanija A1 Srbija proglašena je petu godinu zaredom Oglašivačem godine. Agencija Leo Burnett, sa 10 finalista, četiri dobitnika i Grand Prix nagradom, proglašena je Agencijom godine.

Ovation BBDO osvojio je nagrade u kategorijama Execution – Produkcija za kampanju “Telekom Srbija – Tu gde ste vi” i Adaptirana međunarodna intergisana kampanja za projekat “Breaking Barriers”, koja je realizovana za klijenta Converse Srbija.

Agencija New Moment New Ideas Company krunisana je sa dva priznanja – u kategorijama Društveno odgovorna integrisana kampanja i Cross media integrisana kampanja za projekat “Nesalomivi” Hemofarm fondacije.

McCann Beograd osvojio je tri KAKTUS 2021 nagrade, i to u kategorijama Pojedinačni radovi – PR za kampanju “Muzika svuda” Beogradske filharmonije, Pojedinačni radovi – Media za kampanju “Šta nas žulja?” i Inovativna integrisana kampanja za projekat “neXt Joy Samo probaj! 2.0” firme The Coca-Cola Company.

U kategoriji Pojedinačni radovi – TV nagradu je osvojila agencija Jazavac i Utorak za kampanju “ReMix Knjaz – 100% mi smislili”, dok je agencija Fullhouse Ogilvy krunisana priznanjem u kategoriji Pojedinačni radovi – Event za projekat Coca-Cola Hellenic Kickoff event.

Agencija Žiška osvojila je priznanja u kategorijama Pojedinačni radovi – Content marketing za kampanju “Munchmallow 40 slatkih godina” kompanije Jaffa Crvenka i Employer branding integrisana kampanja za rad “Iskreni oglas”, realizovan za Infostud.

LUNA\TBWA Belgrade i Nikšićko Pivo osvojili su nagradu u kategoriji Integrisana kampanja kreirana za drugo tržište za projekat “Amo da čistimo”. Señor Hrvatska i WWF Adria osvojili su nagradu u kategoriji Digitalna integrisana kampanja za projekat “Gubitnici”.

Comments