Hot topics

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Zabavne stvari koje moraš da uradiš ove jeseni!

Rick Owens – Iggy Pop modnog dizajna

Nema potrebe da čekaš Novu godinu: 4 razloga zbog kojih je bolje doneti jesenje odluke

SS20 Favourite: Punđa koja je obeležila #streetstyle izdanja tokom nedelja mode

Modna retrospektiva: Priče koje se kriju iza svake Dior Couture kolekcije Johna Galliana

Novi minimal: Umeće dekorisanja enterijera po ugledu na poznate influensere

10 najboljih poslovnih saveta za milenijalce

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

Marketing mreža nagradila je sinoć organizacije, kompanije, institucije i agencije za najkvalitetnije i najprofesionalnije pojedinačne i integrisane kampanje na četvrtom po redu nacionalnom Festivalu integrisanih komunikacija KAKTUS 2018. Za nagrade ove godine konkurisalo je čak 132 projekta, što je rast od 6,5% u odnosu na prošlu godinu.

Kaktus 2018 Dodela 002 e1542201349342 Dodeljene nagrade #kaktus2018!

Kampanja “Munchmallow – Priča za sebe”, koju je osmislila i realizovala agencija Ovation BBDO za klijenta Jaffa Crvenka, proglašena je Integrisanom kampanjom godine – Grand Prix. Ova kampanja osvojila je nagrade i u kategorijama Pojedinačni radovi – Outdoor i Brand Awarness integrisana kampanja.

Agencija Ovation BBDO, sa 13 finalista i pet dobitnika, proglašena je Agencijom godine. Ova agencija osvojila je nagrade i u kategorijama Pojedinačni radovi – PRINT za kampanju Crno je Zaječarsko (klijent: HEINEKEN Srbija) i Adaptirana međunarodna integrisana kampanja za “Chipsy fudbalsku strast” (klijent: Marbo Product).

Kaktus 2018 Dodela 005 e1542201401260 Dodeljene nagrade #kaktus2018!

Sa četiri dobitnika i šest finalista, Vip Mobile proglašen je drugu godinu za redom Oglašivačem godine. Vip Mobile, sa agencijama partnerima, osvojio je nagrade u kategorijama Pojedinačni radovi – PR i Event za kampanju “Vip Kinoteka”. Agencija Leo Burnett i Vip Mobile osvojili su nagrade u kategorijama Pojedinačni radovi – Radio za kampanju “Žabalesku prepaid” i Profitna integrisana kampanja za “Budi NEO”.

Kaktus 2018 Dodela 006 e1542201377669 Dodeljene nagrade #kaktus2018!

Agencija McCann Beograd osvojila je tri nagrade na ovogodišnjem festivalu KAKTUS 2018 u kategorijama Pojedinačni radovi – TV za kampanju “Svet koji još niste upoznali” (klijent: mts), Inovativna integrisana kampanja i Cross Media integrisana kampanja za “The Red Tread” (klijent: The Coca-Cola Company).

Agencija New Moment New Ideas Company i Hemofarm Fondacija nagrađeni su u kategorijama Pojedinačni radovi – Media i Neprofitna integrisana kampanja za kampanju “Red Ball”.

Kompanija Mercator S – IDEA osvojila je nagradu u kategoriji Pojedinačni radovi – BTL za kampanju “IDEA Dorćol”. U kategoriji Pojedinačni radovi – Social Media nagrada je pripala agenciji Executive Group i Atlantic Grupa – Grand Prom za kampanju “Grand Black’n’Easy Kolegende”.

U kategoriji Pojedinačni radovi – Mobile nagradu je osvojila kompanija AVON i agencija Saatchi&Saatchi za kampanju #čekiraj. Direct Media i Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije odneli su pobedu u kategoriji Pojedinačni radovi – Viralni video za kampanju “Čuvaj se”.

Communis DDB i Bambi osvojili su nagradu u kategoriji Pojedinačni radovi – Content marketing za kampanju “Upecaj zlatnu ribicu”. Universal Music Group & Brands – Western Balkans i Carlsberg Srbija nagrađeni su za kampanju “Tuborg Open 2018” u kategoriji Pojedinačni radovi – Influencer marketing.

Kampanja “Matori developer”, agencije Likes & Cookies i HOOLOOVOO, nagrađena je u kategoriji Pojedinačni radovi – Digital. LUNA TBWA nagrađena je u kategoriji Pojedinačni radovi – Direktni marketing za kampanju “Licem prema Novoj godini”.

Kaktus 2018 Dodela 003 e1542201431496 Dodeljene nagrade #kaktus2018!

Četvrta po redu nacionalna dodela godišnjih strukovnih nagrada izazvala je veliko interesovanje agencija i kompanija iz Srbije. Za nagrade, koje se dodeljuju u 25 kategorija, konkurisalo je ukupno 25 agencija i 48 kompanija.

O tome ko će dobiti ovogodišnje KAKTUS nagrade odlučivao je stručni žiri koji su činili priznati i ugledni profesionalci iz kreativnih, PR i digitalnih agencija iz Srbije i regiona. Žiri iz Srbije, na čelu sa Janom Savić Rastovac, kreativnom direktorkom agencije McCann Beograd, ove godine radio je u u sastavu: Ana Šutić, Creative Director, New Moment New Ideas Company; Bojan Brukner, Creative Director, Leo Burnet; Bojan Šaptović, Head of Creative, Pioniri Communications; Igor Grmuša, Country Manager, Degordian; Marko Prokić, Creative Director, Wireless Media; Miloš Đurđević, Creative Director, Fullhouse Ogilvy; Nebojša Krivokuća, Creative Director, Communis DDB; Radovan Kupres, Creative Director, LUNA TBWA; Sanja Milaković Kolundžija, Principal, Executive Group; Sonja Grčić, Head of Creative & Video, Represent Communications; Vladimir Mitrović, Creative Director, Ovation BBDO; Voljena Daničić, Head of Creative, Direct Media.

Regionalni žiri ove godine predvodio je Nikola Žinić, Co-Chairman and Chief Creative Officer, Bruketa&Žinić&Grey (HR), a činili su ga: Bojan Hadžihalilović, Founder and Creative Director, Fabrika (BiH); Boštjan Napotnik, Creative Director, Futura DDB (SLO); Domen Husu, Creative Director, Yin+Young (SLO); Dushan Drakalski, Chief Creative Officer Europe, Ray Production; Ilinka Crvenkovska, Creative Director, Idea Plus Skopje (MK); Petra Krulc, Executive Creative Director, Grey Ljubljana (SLO); Sašo Dimitrievski, Partner and Board Member, Pristop/Rednerspace (SLO); Sean Poropat, Partner and Creative Director, Studio Sonda (HR); Tomislav Bader, Partner, Švicarska (HR); Tomislav Krajačić, CEO/CCO, Kofein (HR); Vanja Bertalan, CEO, web.burza (HR); Žarko Dimitrioski, Creative Director, Eden na Eden (MK).

Editors choice