Donji veš nepravedno zanemarujemo, pa tako više pažnje posvećujemo onome što nosimo preko njega, nego gaćicama i brushalteru. Međutim, on je u dikertnom kontaktu sa našom kožom, ali i intimnom regijom, pa je zbog toga važno da povedemo računa šta nosimo. Pre svega higijena, odnosno redovno menjanje veša je najvažnije, ali ništa manje nisu ni materijal od kojeg je donji veš, kao ni model. Prirodni materijali su uvek bolje rešenje od sintetičkih, a oblik gaćica može da utiče i na naše zdravlje. Iz rezultata nekih istraživanja na temu nošenja donjeg veša izvojili smo nekoliko ključnih stvari, za koje mislimo da bi ti bilo korisno da znaš.

Veličina brushaltera

brushalter Ne zapostavljaj ove činjenice o donjem vešu

Dve trećine žena nosi neodgovarajuću veličinu brushaltera, a oko 30 odsto njih je toga svesno. Mali brus, pored toga što steže, pa se u njemu osećate neprijatno, može da pritiska žlezde koje se nalaze u dojci.

Tange

tanga gacie Ne zapostavljaj ove činjenice o donjem vešu

Tange nisu nužo loše za vas, ako ih nosite umereno. Najbolje je birati pamučne i nositi ih kratko u situacijama kada nije prikladno da vam se ispod garderobe ocrtava donji veš. Ipak, najčešće se nose tanga gaćice od sintetičkih materijala koji “ne dišu”, pa zato one prave pogodno tlo za razvoj infekcija.

Comments